eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Ettől szenved Cseh László

Ettől szenved Cseh László

Kedden bemutatkozik az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás is az úszó-világbajnokságon. Sós Csaba szövetségi kapitány szerint a 20 éves sportoló megnyerheti a 200 méteres pillangót.

Kedden délelőtt rendezik a 200 méteres pillangóúszás selejtezőjét a Duna Arénában, a mezőnyben ott lesz a szám címvédője, Cseh László, valamint az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás is. Az elődöntőket kedd délután, a finálét pedig szerdán rendezik.

„Ezen a számon viszonylag kevesen nyerhetnek, köztük van Kenderesi Tamás is, mert ő győztes típus. Az lesz a kérdés, hogy mennyire marad le az elején, eltalálja-e az iramot, hogy a szokott hajrát megindítsa” - mondta a 20 éves pécsi úszóról Sós Csaba.

A szövetségi kapitány az InfoRádió Aréna című műsorában emlékeztetett: Kenderesinek közismerten a hajrája erős, az utolsó ötven méteren 29 másodperc alatti időt is tud úszni.

„A debreceni ob-n már a világbajnoki iramot próbálta. Ha azt az első 150 méter meg tudja ismételni, akkor valószínűleg meg fogja nyerni a döntőt. Kérdés, hogy az a csúcsforma olyan csúcsforma lesz-e, hogy

az utolsó 50 méter igazi sajtbureszes legyen”

- fejtette ki.

A címvédő Cseh Lászlóról azt mondta, hogy érmes lehet 200-on, ahogy 100 pillangón is.

„Eddig minden világversenyen érmet szerzett. Nincs arra utaló jel, hogy ez a sorozat most szakadna meg”

- vélekedett a szövetségi kapitány.

Sós Csaba szerint 200 méter vegyesen sem lett volna kevesebb esélye az éremszerzése, mint 200 pillangón, de azokban a számokban indul, amelyekben szeretett volna. Így 200 vegyesen végül Sós Csaba fia, Dániel áll rajtkőre.

„Lacinál az úszás és a verseny szeretete nem csökken, az ereje teljében van, de attól az életformától már szenved, amit a sportág megkövetel. Ez okozza a legnagyobb feszültséget nála” - emelte ki.

A szövetségi kapitány ezzel együtt úgy vélte, Cseh László ott lehet a 2020-as tokiói olimpián is.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×