eur:
393.85
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Darnyi: Széchy Tamás kíméletlenül szembesített a hibáimmal

Darnyi: Széchy Tamás kíméletlenül szembesített a hibáimmal

Több mint húsz év után adott interjút Darnyi Tamás. A négyszeres olimpiai és négyszeres világbajnok úszó beszélt sikereiről, arról, hogyan lett vegyesúszó és edzőjéről is.

Az 1991-ben 400 méter vegyesen szerzett aranyérmét tartja a kedvenc világbajnoki aranyérmének Darnyi Tamás. A négyszeres világbajnok a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában azt mondta, az akkor elért 4.12.36 perces eredmény még ma is megállja a helyét.

„Akkor voltam a legjobb formámban, ott ment a legjobban az úszás. A fő számom a 400 vegyes volt, szerettem ezt a versenyszámot” - fogalmazott a perthi vb-ről.

A négyszeres olimpiai bajnok arról is beszélt, hogy az 1986-os madridi világbajnokságon a 200 méteres vegyes volt a legnehezebben megszerzett győzelme.

Az olimpiai sikerek közül az 1988-as 400 vegyes a kedvence, mert ez volt az első ötkarikás aranyérme.

„Az olimpián mindig a helyezés számít.

Szöulban világcsúccsal tudtam nyerni, míg négy évvel később, Barcelonában már nem tudtam megúszni a legjobb időmet, ott „csak" nyertem” - emelte ki.

Darnyi Tamás az interjúban elmondta, azért lett vegyesúszó, mert megutáltattál vele a hátúszást, és olyan számot keresett, amelynek az edzésein kevesebbet kellett ugyanabból a számból úsznia.

„Aztán amikor az Öreghez, vagyis Széchy Tamás edzőhöz kerültem, először ott is a hátúszást nyomatták nekem. Tizenöt éves koromig ez nem változott, akkor fordult át a dolog. A versenyeken nagy fölénnyel nyertem a vegyes számokat, Széchy Tamás pedig látta mindezt, ekkor engedte meg, hogy ússzak vegyesen” - fejtette ki.

Volt edzőjéről azt mondta, hogy mosolyból és egyetértésből volt a legkevesebb köztük.

„Széchy Tamás kemény edző volt. Azt kellett tenni, amit ő mondott, neki egészen más módszerei voltak, mint a többi edzőnek.

Úgy emlékszem, hogy az Öreg a versenyek után azonnal elmondta a kritikáit. Főleg akkor volt ebben erős, ha nyertem, olyankor kíméletlenül szembesített a hibáimmal” - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×