eur:
394.66
usd:
367.45
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
A svájci Remo Freuler ünnepli gólját a németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Svájc-Olaszország mérkőzésén a berlini Olimpiai Stadionban 2024. június 29-én.
Nyitókép: A svájci Remo Freuler ünnepli gólját a németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Svájc-Olaszország mérkőzésén. MTI/AP/Markus Schreiber

Svájc simán verte Olaszországot

A címvédő olasz válogatott 2-0-s vereséget szenvedett a magyarok csoportjából továbbjutott Svájctól a németországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati nyolcaddöntőjében, ezzel búcsúzott a további küzdelemtől.

A berlini Olimpiai Stadionban rendezett mérkőzésen Olaszország nem találta az ellenszert az ellenfél játékára, a találkozó két gólját Remo Freuler és Ruben Vargas szerezte.

Svájc 11 mérkőzés, 1993. május 1. után először győzte le az olaszokat, és sorozatban másodszor jutott negyeddöntőbe az Eb-n. A 2021-ben - részben Budapesten - rendezett tornán az akkor világbajnoki címvédő franciákat ejtette ki tizenegyespárbajban.

Svájc a legjobb nyolc között a vasárnap sorra kerülő angol-szlovák nyolcaddöntő továbbjutójával találkozik majd jövő szombaton, Düsseldorfban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×