eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Bruno Fernandes, a Manchester United játékosa  ünnepel, miután szabadrúgásból gólt lőtt az Angol Labdarúgó-szövetség Kupája, az FA-kupa negyedik fordulójában játszott Manchester United-Liverpool mérkőzésen a manchesteri Old Trafford stadionban 2021. január 24-én. A Manchester United 3-2-re győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Martin Rickett

Világklasszisok sora mindenhol - ők készülnek a magyarok ellen

Bruno Fernandes a 69. mérkőzését játssza a szezonban - ellenünk.

A második legnagyobb példányszámú portugál sportnapilap, a portói O Jogo kedd reggeli számában idézte Szalai Ádám a hétfői sajtótájékoztatón elmondott mondatát: „A portugál válogatott erősebb, mint 2016-ban volt”. Mindez természetesen egybevág a tornát felvezető elemzésekkel – klasszisok sora alkotja a csapatot.

Cristiano Ronaldo már elmúlt 36 éves, de még mindig közel ötvenmillió euró a piaci értéke. Ám már nem ő a legdrágább játékos a keretben, jellemző a léptékekre, hogy a nagy valószínűséggel csak a cserék közé nevezendő João Félix 80 millió eurós futballista, az Atlético Madrid támadójának magasabb a piaci értéke, mint a teljes magyar kereté. De még a második számú cserecsatár, André Silva is 45 millió eurót ér, több mint kétszer annyit, mint a legértékesebb magyar, a sérülése miatt a tornáról hiányzó Szoboszlai Dominik.

A legértékesebb portugál egyébként Bruno Fernandes, a Manchester United támadója, aki azon kulcsjátékosok egyike, akik nem voltak ott a 2016-os tornán. Elsősorban Angliába szerződése óta emelkedett a világklasszisok közé, elképesztő idénye volt a 2020–2021-es, a ma esti a 69. mérkőzése lesz már, a klub- és a válogatottbeli mérkőzéseket összeadva, ezzel egyébként csúcstartó a huszonnégyszer huszonhat játékost számláló Eb-mezőnyben.

Nem volt ott öt éve Franciaországban Rúben Dias, a Manchester City középhátvédje sem, rá is igaz, hogy nagyot ugrott a karrierje, amióta a Premier League-be igazolt. Ő a 65. meccsére készül, némi meglepetést keltett, amikor Pep Guardiola Manchester Cityje 65 millió eurót fizetett érte tavaly nyáron a Benficának, de nem hogy megérte a védő az összeget, de még emelkedett is a piaci értéke.

Az előrejelzések szerint a portugálok a Ruí Patricio – Nelson Semedo, Pepe, Rúben Dias, Guerreiro – Danilo Pereira, William Carvalho – Bruno Fernandes – Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo, Diogo Jota tizeneggyel kezdenek, a játékosok közül hatan a Premier League-ben futballoznak, egyedül a veterán Pepe, a BL-történelem egyik legsikeresebb védője játszik immár portugál egyesületben, az FC Portóban.

A 2016-os Európa-bajnoki döntő tizennégy portugál szereplője közül csupán Ruí Patricio, Pepe, Guerreiro, William Carvalho és Cristiano Ronaldo maradt e tizenegy tagjai közül. S az újak tényleg sokkal erősebbek a régieknél…

A magyar válogatottról itt írtunk bővebben, a szurkolói tudnivalókat pedig ebben a cikkben foglaltuk össze.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×