eur:
392.14
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Kemény Dénes, a magyar válogatott év végéig hivatalban levő szövetségi kapitánya a Magyar Vízilabda Szövetség díjával a férfi vízilabda Világliga-sorozat C csoportjának 2. fordulójában játszott Magyarország-Olaszország találkozón Székesfehérváron 2012. november 3-án. A magyar válogatott 6-5 arányban megnyerte a mérkőzést.
Nyitókép: Kovács Anikó

Kemény Dénes: a Rossi-csapatnak nincs vesztenivalója, akár a mennybe is mehet

A ma esti mérkőzésnél szebb motiváció és felemelőbb érzés nem lehet sem a játékosoknak, sem a szakmai stábnak – véli Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi sikerkapitánya.

Vadonatúj aréna, egy gyönyörű stadion, ahol fontos mérkőzést nagy közönség előtt most játszik először a magyar válogatott. Ráadásul egy celebritás érkezik, az aktuális Európa-bajnok. Ennél szebb motivációs, ennél felemelőbb érzés a játékosoknak és a szakmai stábnak nem lehet, mint a ma este – mondta Kemény Dénes, az InfoRádió Eb-szakértője a magyar válogatott esti Európa-bajnoki rajtja előtt.

Egykori vízilabda-kapitányként azt nem kellett megélnie, hogy milyen egy jóval esélyesebb válogatott ellen felkészíteni a játékosait, de úgy véli, pszichésen talán könnyebb is a feladata Marco Rossinak, mint neki volt annak idején, merthogy a magyar válogatottnak nincs vesztenivalója.

"Amikor mi játszottunk egy hasonlóan erős csapat ellen a Margitszigeten a hazai közönség előtt, az alakulhatott többféleképpen. Ma a magyar csapatnak semmiféle vesztenivalója nincs, biztos vagyok benne, hogy a szövetségi kapitány nagyon fogja tüzelni a játékosokat, mert maximum kijön a tudáskülönbség az ellenfél javára, senki sem fogja a fiúk fejét venni,

ha viszont sikerül meghamisítani az erőviszonyokat egy jó eredménnyel, akkor a srácok a mennybe mennek"

– mondta Kemény Dénes, és hozzátette, könnyebb a helyzet, mint ha most például a remekül bemutatkozó szlovákok ellen kellene futballozni, mert ott lenne már vesztenivalónk.

A hajdani sikerkapitány szerint a portugálokat a stadionban a csaknem 70 ezer hazai szurkoló látványa szintén fel fogja tüzelni. "A latin csapatok nagyon szeretnek idegenben szomorúságot okozni, nagyon benne van a vérükben. Ezért lesz egy fölszabadult, bátor csapat, a magyar és lesz egy felpörgő portugál ellenfél, aminek a nézők lesznek haszonélvezői" – jósolta az Eb-szakértő.

Az F csoport másik mérkőzésén a két legutóbbi világbajnok, Németország és Franciaország csap össze, de Kemény Dénes szerint nem feltétlenül lesz jó meccs, noha mindkét csapat esélyes a végső aranyéremre is, de miután az a leglényegesebb, hogy csoportból továbbjussanak, még azon se lepődne meg, ha a biztonsági játék lenne a meccsen.

A hétfői mérkőzések közül a szlovák–lengyel (2-1) összecsapást emelte ki, mondván, a lengyeleken már a budapesti vb-selejtezőn is látszott, hogy "amikor villantak, akkor jól villantak", és ki tudtak hozni egy gyengébb játékkal egy döntetlent.

"Nem számítottam arra, hogy ki fognak kapni, de ilyen a foci, ez a legkiszámíthatatlanabb játék. A szlovák csapat kicsit hasonlóan, mint ahogy mi lehetünk ma, a kevésbé esélyes nyugalmával játszott, de abszolút megérdemelt győzelmet aratott" – mondta Kemény Dénes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×