eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Budapest, 2021. június 12. Zászlók és dekoráció hirdeti a Puskás Arénánál a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságot, az Euro 2020-at, ami a 16. Európa-bajnokság. A tornát Európa-szerte 11 városban rendezik meg, 2021. június 11. és július 11. között. Hazánkban a budapesti Puskás Arénában lesznek a mérkőzések MTVA/Bizományosi: Róka László
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Egy helyen minden tudnivaló, mielőtt elindul a Puskás Arénába

Magyarország este hattól bemutatkozik a labdarúgó-Európa-bajnokságon. A Puskás Arénában telt ház lesz, de akinek jegye van, sok mindenre oda kell figyelnie. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

A magyar válogatott szervezett szurkolói tábora, a Carpathian Brigade már 13 órától tart gyülekezőt a Hősök terén, majd legkésőbb 15 órakor indulnak a Puskás Arénába a Stefánia út irányába – emlékeztet összefoglalójában az nemzetisport.hu. Tehát délután 3 órától időszakosan a Thököly utat is le fogják zárni a menet miatt, ami az ott közlekedő autóbuszokat is érinteni fogja.

Budapest, 2021. június 11.
Sörös ládákból készített, labdarúgót ábrázoló dekoráció a Hősök terén a Millenniumi emlékmű előtt a Labdarúgó Európa-bajnokság szurkoló zónájában. A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságot, az Euro 2020-at, ami a 16. Európa-bajnokság, Európa-szerte 11 városban rendezik meg, s amelyre eredetileg 2020. június 12. és július 12. között került volna sor, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották. A mérkőzéseket 2021. június 11. és július 11. között rendezik meg és hazánkban a budapesti Puskás Arénában lesznek a találkozók. A Városligetben három Szurkolói Zóna várja a rajongókat: óriáskivetítőkkel készül a Hősök tere, az Olof Palme sétány mentén Futballfalu, a Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó vizén pedig egy VIP lounge került kialakításra.
MTVA/Bizományosi: Balaton József
Sörös ládákból készített, labdarúgót ábrázoló dekoráció a Hősök terén a Millenniumi emlékmű előtt a Labdarúgó-Európa-bajnokság szurkoló zónájában. MTVA/Bizományosi: Balaton József

Minap a BKK Info vezetője az InfoRádióban úgy fogalmazott, a Puskás Aréna megközelítésére mindenképp a közösségi közlekedés a tanácsolt, miután jelentős korlátozások lesznek érvényben délután 2 órától egészen éjfélig a keddi mérkőzésnapon a stadion környékén.

A közösségi közlekedést használók elsősorban metróval (M2 és M4) vagy az 1-es villamossal közelíthetik meg a Puskás Arénát. A közlekedés gördülékenységét a BKK járatsűrítéssel biztosítja. A stadion környezetében lévő jelentős közlekedési csomópontokban az alábbiakra érdemes figyelni:

  • Puskás Ferenc Stadion M: az M2-es metró állomásán két kijárat közül lehet választani, az UEFA EURO 2020 jelzések megmutatják, melyik metrókijáraton keresztül érhető el a jegyen feltüntetett stadionbejárat. Az 1-es villamossal utazók az Egressy út / Hungária körút megállóhelytől vagy a Puskás Ferenc Stadion M megállóhelytől közelíthetik meg gyalog a stadiont, amelynek közelében a személyzet tagjai segítik a tájékozódást és a bejutást.
  • Keleti pályaudvar M: az M2-es és az M4-es metró állomásánál az UEFA EURO 2020 jelzések vezetnek a Verseny utcán és a Dózsa György úton át a stadionhoz.

Fontos információ, hogy az M3-as metró a belvárosi szakaszán (Lehel tér–Nagyvárad tér) felújítás miatt pótlóbuszok közlekednek, emiatt ezt a szakaszt érdemes elkerülni, és a Göncz Árpád városközpontnál, illetve a Népligetnél a Puskás Ferenc Stadion megállót érintő 1-es és 1M jelzésű, vagy pedig Nagyvárad térnél a Keleti pályaudvarig közlekedő 2M és 24-es villamosra átszállni.

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki a megfelelő útvonalat az úti cél eléréséhez.

A rendezvények ideje alatt a Puskás Arénánál és környékén nincs parkolási lehetőség. Akik mégis autóval indulnak útnak, azoknak célszerű a közösségi közlekedési járatok útvonala melletti parkolóhelyeket igénybe venniük.

A fentieken túl a rendőrség térképpel segíti az autósokat abban, hogy hol milyen változásokra számíthatnak. Az alább látható térképen piros színnel jelölték azokat az utakat, amelyeket hosszabb időre, narancs színnel pedig azokat, amelyeket szakaszosan és időszakosan zárnak le. Kék színűek azok a területek, ahol tilos lesz megállni. A térképen a színessel jelzett útszakaszra, illetve területre kattintva látható az érintett szakaszra vonatkozó korlátozás időtartama.

Időben, a karszalagját viselve érkezzen

A belépőjegyén minden szurkoló számára kijelöltek idősávot, amikorra a stadionba várják. Ez akár több órával a kezdőrúgás előttre is eshet. Mivel a hatalmas mennyiségű szurkoló beléptetése rengeteg ideig tart, ezért amennyiben lehet, tartsa magát a meghatározott időponthoz, tanácsolja a nemzetisport.hu, hozzátéve, hogy senki e feledkezzen meg a telefonja feltöltéséről, mivel arra beléptetéskor mindenképp szükség lesz.

Az MSZL hétfő esti tájékoztatása szerint a Groupama Arénánál 9722, a Papp László Arénánál 6777, a Városligetben 8331, a ferihegyi repülőtéren 306 szurkoló vette át a karszalagot, amely a koronavírus elleni védettséget igazolja és nélkülözhetetlen a belépéshez.

„Fontos, hogy a védettséget igazoló plasztikkártyát és a mobilalkalmazáson bemutatott igazolásokat is elfogadják a szervezők, ezek meglétét azonban nem a stadionnál, a közvetlen belépés előtt ellenőrzik. A meccsekre kilátogató szurkolók a találkozókat megelőző nap reggelétől kezdődően három különböző ponton mutathatják be papírjaikat. A védettségi igazolás mellett érvényes személyi igazolványt vagy útlevelet kell felmutatni. Itt karszalagot kapnak, amellyel az adott mérkőzésen részt vehetnek” – mondta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője, aki kiemelte, mindenki kizárólag a saját karszalagját veheti át.

A tábor koreográfiával is készül, sikeres bemutatása érdekében azt kérik, hogy a Stefánia úti oldalon legkésőbb 17.40-ig mindenki foglalja el a helyét.

Nem elfelejtendő

A Puskás Arénába maximum egy, az A4-es papírlap méretét nem meghaladó táska vihető be. A beléptetés során mindenkinek megmérik a testhőmérsékletét. Amennyiben az érték

három mérést követően is 37,8 Celsius-fok vagy afeletti, megtagadják a belépést.

A stadionon belül tartani kell a többi szurkolótól a 1,5 méteres biztonsági távolságot, és mindenki csak a saját helyét foglalhatja el.

Maszk viselése nem kötelező, de erősen ajánlott.

További hasznos tanácsokkal az MLSZ alábbi videója szolgál:

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×