eur:
394.37
usd:
370.62
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Szalai Attila és az orosz Alekszej Ionov a labdarúgó Nemzetek Ligája csoportkörének második fordulójában játszott Magyarország – Oroszország mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. szeptember 6-án. A magyar labdarúgó-válogatott 3-2-re kikapott Oroszországtól.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Magyar-portugál előtt: "Aki lebecsül minket, meg fogja bánni"

Pontot, pontokat remél a védő Szalai Attila az Eb-csoportban - elsőként Portugália ellen.

Sokkal nagyobb céljai vannak a magyarok számára kedden kezdődő labdarúgó-Eb-n a magyar válogatott védőjének, a 23 éves Szalai Attilának, mint a tisztes helytállás.

Mint a Molcsapat.hu portálnak adott interjújából kiderül, "csapatként vagyunk olyan jók, mint a csoportellenfelek", vagyis Portugália (címvédő), Franciaország (világbajnok) vagy Németország (az előző világbajnok).

"Csak kezdődne már...! Az ember ilyenkor nem is tud másra gondolni, mint hogy hamarosan 50 ezer magyar szurkoló előtt, a Puskás Arénában fog pályára lépni egy hazai Európa-bajnoki csoportmeccsen. Még nekem is borsódzik a hátam, ha belegondolok, pedig nekem már volt szerencsém átélni hasonlót, hiszen pályára léptem a stadionavatón Uruguay ellen. De ez azért egészen más lesz" - lelkendezett.

A csoportellenfeleket "topkategóriás válogatottaknak" nevezte, de:

"Hozzá vagyunk szokva, hogy nálunk magasabban jegyzett csapatok ellen játszunk, és az utóbbi években értünk el szép eredményeket a legjobbak ellen is" - utalt Horvátország, Szerbia vagy épp Wales legyőzésére vagy az oroszok ellen elért idegenbeli döntetlenre.

A magyar válogatottnak szerinte a legfőbb erénye, hogy egységes, szervezett, és aki lebecsüli, az meg fogja bánni.

"Azzal kell az ellenfelek fölé nőnünk, hogy mindenkinél jobban akarjuk a győzelmet, és csapatként segítjük egymást minden helyzetben"

- szögezte le.

Minden ellenfél játékát aprólékosan kielemzik, keresve a támadható pontokat, felépítve rájuk a csapat saját játékát.

"A válogatott stábja kitalálta, mi lehet a nyerő taktika, és nekünk nem az esélyekkel kell foglalkoznunk, csak azzal, hogy

tökéletesen megvalósítsuk, amit Marco Rossi kér tőlünk."

Ígérete szerint senki sem a francia vagy a német meccsre figyel most (még), kizárólag a portugálok ellenire, amely este 6 órakor kezdődik. A csapat pedig igyekszik kitölteni a Kalmár Zsolt és Szoboszlai Dominik sérülésével keletkezett űrt a középpályán. Pontot, pontokat remél az Eb-n.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×