eur:
392.87
usd:
366.53
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Sallai Roland (j), valamint a portugál Nélson Semedo (b, fent), Bernardo Silva (b, lent) és William Carvalho a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 15-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Cristiano Ronaldo a magyarokról is beszélt

Így látta a Magyarország–Portugália mérkőzést néhány főszereplő.

Gulácsi Péter, a magyar válogatott egyik legjobbja: „A vezető góljukig jól zártunk, még az is benne volt a levegőben, hogy vezetést szerezzünk. Az, hogy 3-0-ra kikapjunk, az nem volt benne a játékban. Mindenki óriásit küzdött. Nagyon köszönjük a közönségnek a támogatást.”

Schön Szabolcs, a magyar lesgól szerzője: „Átjárt bennem a lesgól után a sötétség. Nagyon rossz érzés volt, hogy gólt lőttem, és aztán nem adták meg. A szurkolók végig velünk voltak, fantasztikus hangulatok hoztak be a stadionba. Gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy felhúzhattam a címeres mezt, Eb-n sikerült játszanom a második válogatott meccsemet, hatvanötezer néző előtt, különleges volt. A második félidőre határozottabban mentünk ki, támadtunk, agresszívek voltunk.”

Szalai Attila, a magyar csapat belső védője: „Nagyon sajnálom, hogy nem voltunk sikeresebbek. Csalódottak vagyunk. De tovább kell lépni, szombaton újabb mérkőzés vár ránk. Mindig elkeserítő, ha így kapunk ki. Jól védekeztünk. mindent beleadtunk.”

Sallai Roland, a magyar csapat csatára: „A hetvenedik perc táján már éreztem a vádlim, talán az elmúlt tíz nap kihagyásának köszönhetően. Az első félidőben védekeztünk, a másodikban megfordult minden, akkor már bátrabban támadtunk. Sajnálom, hogy ilyen szerencsétlen gólt kaptunk.”

Marco Rossi értékelését külön cikkben foglaltuk össze.

Cristiano Ronaldo, akit az UEFA a mérkőzés legjobbjának választott: „A fontos az volt, hogy nyerjünk. Nehéz mérkőzés volt, egy olyan ellenféllel szemben, amelyik nagyon jól védekezett. De végül szereztünk három gólt, én pedig nagyon hálás vagyok a csapatnak, hogy hozzásegített két gólhoz és a Meccs embere címhez.”

Fernando Santos portugál szövetségi kapitány: „Sokat birtokoltuk a labdát az első félidőben, de nem tudtuk feltörni a magyarok védelmét. Nagyon fontos volt, hogy a második félidőben találtunk egy gólt. Utána Magyarország kicsit kinyílt, akkor már több lehetőségünk volt a gólszerzésre. A magyarok nagyon szorosan védekeztek, nem tudtuk Ronaldót megjátszani, mindig hárman voltak körülötte. Azért hoztam be Rafát, hogy javítsuk a támadójátékot, ez bevált. Nagyon hálás vagyok a portugál szurkolóknak, akik elkísérték a csapatot, de mind a hatvanezer nézőnek, a futball nagy közönség előtt az igazi.”

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Vér tapadhat az Apple termékeihez?

Vér tapadhat az Apple termékeihez?

A Kongói Demokratikus Köztársaság kormánya felszólította az Apple-t: tisztázza, tudatában van-e annak, hogy termékei előállításához felhasznált ásványi anyagok között lehetnek olyanok is, amelyek a konfliktusok sújtotta területekről származnak. A kormány által megbízott nemzetközi jogászcsoport levelet küldött Tim Cooknak és az Apple francia leányvállalatának, amelyben aggodalmukat fejezték ki és válaszokat követeltek arra, hogyan biztosítja az Apple ellátási láncának átláthatóságát egy olyan régióban, ahol több mint 100 fegyveres csoport tevékenykedik - közölte az ABC News.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×