eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Révész Patrik

Még az árvíz sem tudta megállítani az Esztergom kézilabdázóit

Menetel a női kézilabda-bajnokságban az újonc Esztergom csapata. Az újonc nagy meglepetésre 34-28-ra nyert a Debrecen otthonában is. Kisfaludy Anett, a csapat válogatott beállója az InfoRádióban azt mondta, a játékosokat is meglepte, hogy az együttes mennyire sikeresen kezdte az idényt.

Az első fordulóban a Kisvárdát nyolc góllal verte a Ferencváros korábbi sikeredzője, Elek Gábor által irányított csapat. Már akkor azért érződött, hogy az újonccsapatnak lesz keresnivalója az NB I-ben. "Mi úgy indultunk neki a szezonnak, hogy kötöttünk egy egyezséget: minden meccsre úgy megyünk ki, hogy mindent megteszünk a győzelemért" – mondta a nyáron épp az FTC-ből Esztergomba szerződő játékos. Fontosnak tartja, hogy győzelemmel kezdje a szezont, de meglepte, hogy mekkora lendülettel, és különösen örült, hogy remekül védekeztek, noha csak a nyáron állt össze az csapat kerete.

A második fordulóban jött az igazi meglepetés: a tavaly még Bajnokok Ligája-szereplő DVSC-t az otthonában sikerült legyőzniük. "Ott is úgy mentünk neki, hogy mindent megteszünk a mérkőzésen, szerettük volna megmutatni, hogy partner tudunk lenni egy ilyen meccsen is. Nyilván nem mi voltunk az esélyesek, nem úgy indultunk, hogy mindenáron mienk lesz a két pont, jött a lehetőség, mit szerettünk volna élni vele, és nagyon örülök, hogy tudtunk vele élni" – mondta Kisfaludy Anett, de elismerte, amikor az első félidőben a Debrecen felzárkózott két gólra, megfordulhatott volna a meccs képe, de végül meg tudták tartani az elején szerzett előnyt. Úgy véli, a győzelem kulcsa az volt, hogy ismét rendben volt a védekezés, és mindenki hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez.

Az Esztergom tapasztalatlanságát jelzi szerinte, hogy a következő meccsen, a gyengébb játékerőt képviselő Vasas ellen csak szoros végjátékban sikerült nyerni, de hozzátette, az árvíz jelentősen nehezítette a felkészülésüket, hiszen nem tudták használni a csarnokukat, még a pályaválasztói jogot is fel kellett cserélniük.

"Nem erre akarom fogni, hogy a vége szoros lett, de tényleg meg kellett küzdenünk az elemekkel. Örülök neki, hogy egy ilyen végjátékot meg tudtunk nyerni, mert rutintalan csapatnak számítunk, és ahhoz, hogy ezek a mérkőzések meglegyenek, kell az, hogy fegyelmezettek maradjunk, és a stresszes helyzeteket is jól kezeljük" – magyarázta a beálló.

Összességében eddig kellemes meglepetésnek tartja az Esztergom kezdését, de jelezte, a cél továbbra is a biztos bennmaradás. Mint fogalmazott, a nyáron a semmiből kellett elkezdenie építkezni Elek Gábornak, mert rengeteg új játékos érkezett a klubhoz.

"Nem gondoltam volna, hogy ennyire gyorsan fognak jönni az eredmények. Azt gondoltam, hogy sikeresek leszünk, ismerem Gábor munkáját, tudtam, hogy ennek meglesz az eredménye, de azért egy kicsit néha én is kapkodom a fejem, hogy milyen gyorsan történnek a dolgok körülöttünk" – mondta Kisfaludy Anett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 10:44
×
×
×
×