eur:
396.52
usd:
370.39
bux:
71492.81
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Szamara, 2018. július 7.Gareth Southgate angol szövetségi kapitány a csapata 2-0 arányú győzelmét ünnepli az oroszországi labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Svédország - Anglia mérkőzés végén Szamarában 2018. július 7-én.(MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)
Nyitókép: Facundo Arrizabalaga

Megvan a végleges angol keret: a Crystal Palace adja a legtöbb játékost bele!

Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya szűkítette keretét az Európa-bajnokság előtt. A korábbi bő névsorból kimaradnak: Maddison, Grealish, Quansah, Maguire, Curtis Jones, Trafford és Branthwaite.

Már csütörtök délelőtt nyilvánosságot kapott, hogy a Tottenham futballistája, James Maddison, aki pedig játszott az angolok legutóbbi, bosnyákok elleni felkészülési mérkőzésén, kimarad. A futballista csalódott hangú posztot írt az X-en: „Jól edzettem és keményen dolgoztam egész héten, de ha őszinte vagyok magamhoz, akkor a formám a Spursben, miután a szezon második felében sérülésből visszatértem, valószínűleg nem volt azon a szinten, amelyet reméltem. Azt hittem, hogy lesz helyem a 26 fős keretben, mert úgy érzem, tudok valamit adni, segítettem a selejtező-sorozatban, de a menedzser meghozta a döntést, és én ezt tiszteletben tartani. Nem kétséges, vissza fogok egyszer mé térni a keretbe. Sok szerencsét kívánok a fiúknak Németországban, akiket szó szerint a legjobb barátaimnak nevezhetek. Őszintén remélem, hogy a futball hazatér."

Harry Maguire, a Manchester United védője is nagyon csalódott volt: „Le vagyok sújtva, hogy nem kerültem be a keretbe. A legjobb erőfeszítéseim ellenére sem sikerült legyőzni a vádlim sérülését. Lehet, hogy túlságosan erőltettem, egyszerűen teljesen ki van zsigerelve. Számomra Anglia képviselete a legnagyobb megtiszteltetés. Ez jelent mindent a számomra. Ha játékosként nem tudok segíteni a csapatnak, szurkolóként támogatni fogom őket – ahogyan mindenki országunkban. Menjetek és nyerjetek meg, fiúk!”

A nap során egyre valószínűbbé vált, hogy a Liverpool fiatal hátvédje, Jarell Quansah nem fér be a keretbe. nagy veszteség, hogy Jack Grealish, a Manchester City szélsője sem lehet ott a tornán, sérülése miatt.

A keret: Kapusok: Dean Henderson, Jordan Pickford, Aaron Ramsdale. Védők: Lewis Dunk, Joe Gomez, Marc Guehi, Ezri Konsa, Luke Shaw, John Stones, Kieran Trippier, Kyle Walker. Középpályások: Trent Alexander-Arnold, Conor Gallagher, Kobbie Mainoo, Declan Rice, Adam Wharton. Csatárok: Jude Bellingham, Jarrod Bowen, Eberechi Eze, Phil Foden, Anthony Gordon, Harry Kane, Cole Plamer, Bukayo Saka, Ivan Toney, Ollie Watkins.

A legutóbbi nagy tornára, a katari világbajnokságra (másfél évvel ezelőtt) benevezett, ugyancsak 26 tagú angol keretből tizenhárom (!) játékos nem került most be az Eb-re kijelölt névsorba – következésképpen tizenhárom új fiú van.

Ott volt Katarban, s most is kerettag: Pickford, Ramsdale, Shaw, Stones, Walker, Trippier, Alexander-Arnold, Bellingham, Gallagher, Rice, Foden, Kane, Saka.

A vb-keretben szerepeltek, de a mostaniban nem: Nick Pope, Harry Maguire, Eric Dier, Conor Coady, Ben White, Mason Mount, Jordan Henderson, Kalvin Phillips, James Maddison, Jack Grealish, Raheem Sterling, Callum Wilson, Marcus Rashford.

Tizenhárom „háromoroszlános” az első nagy tornájára készülhet: Lewis Dunk, Joe Gomez, Marc Guehi, Ezri Konsa, Kobbie Mainoo, Adam Wharton, Jarrod Bowen, Eberechi Eze, Anthony Gordon, Ivan Toney, Ollie Watkins és Cole Palmer.

Alkalmasint futballtörténelmi kuriózum: a Crystal Palace adja a legtöbb játékost (négyet: Dean Henderson, Marc Guéhi, Adam Wharton, Eberechi Eze) az angol keretbe, három játékos képviseli az Arsenalt és a bajnok Manchester Cityt.

A kerettagok közül Harry Kane a legtöbbszörös válogatott (90), Henderson és Wharton egyszer, Mainoo, Toney és Gordon kétszer, Konsa, Eze és Palmer háromszor játszott eddig az A-válogatottban.

Címlapról ajánljuk
Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

„El kell telnie még egy kis időnek a kormányközi tárgyalások újraindításához” – jelentette ki Peter Pellegrini szlovák államfő, miután Prágában fogadta őt Petr Pavel cseh köztársasági elnök. Egyetértettek abban, hogy az eltérő vélemények egyes konkrét ügyekben nem ronthatják magát a cseh-szlovák viszonyt. Peter Pellegrini megjegyezte, hogy Szlovákia növelte lőszergyártási kapacitásait, és ezzel hozzájárul a lőszerszállítással kapcsolatos cseh kezdeményezés sikeréhez.

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Csütörtök este az uniós vezetők megállapodtak a blokk következő öt évre szóló politikai vezetéséről. Ursula von der Leyent újra megválasztották az Európai Bizottság elnökének egy második ciklusra, António Costát az Európai Tanács elnökének, Kaja Kallast pedig a külügyi és biztonságpolitikai főképviselői tisztségre. A vezetők jóváhagyták a stratégiai menetrendet is, amely a kinevezettek jövőbeli munkáját körvonalazza. Orbán Viktor magyar és Giorgia Meloni olasz miniszterelnökök voltak csak különutasok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×