eur:
395
usd:
367.97
bux:
70396.62
2024. június 25. kedd Vilmos
Nyitókép: pixabay

Ellenfeleket kaptak a magyarok a férfi kézilabda-világbajnokságra

A magyar férfi kézilabda-válogatott Hollandia, Észak-Macedónia és Guinea csapatával szerepel azonos csoportban a jövő évi világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség (IHF) döntése értelmében az már múlt pénteken eldőlt, hogy az olimpiai kvótás magyar együttes Varasdon (Varazdin) a D csoportban játszik majd. A szerda esti, zágrábi sorsoláson az első kalapból sorsolták Chema Rodríguez csapatát, amely a másodikból kapta a hollandokat, a harmadikból az északmacedónokat, a negyedikből pedig a guineaiakat.

A január 14. és február 2. között sorra kerülő világbajnokság házigazdája Horvátország, Dánia és Norvégia lesz. Ez lesz a 29. férfi vb, és a 23., amelyen a magyar együttes részt vesz. Eddigi legjobb eredménye az 1986-os ezüstérem, legutóbb, tavaly januárban nyolcadik lett.

A mind a nyolc csoportból az első három helyezett jut a négy középdöntő-csoportba, onnan pedig az első kettő kerül a negyeddöntőbe. A magyarok a negyeddöntőt Zágrában játszanák.

A magyarok továbbjutás esetén szintén Varasdon szerepelnek, és a középdöntőben a C csoport (Franciaország, Ausztria, Katar, Kuvait) három továbbjutója ellen lépnek pályára.

A világbajnokság csoportbeosztása

A csoport (Herning): Németország, Csehország, Lengyelország, Svájc

B csoport (Herning): Dánia, Olaszország, Algéria, Tunézia

C csoport (Porec): Franciaország, Ausztria, Katar, Kuvait

D csoport (Varasd): MAGYARORSZÁG, Hollandia, Észak-Macedónia, Guinea

E csoport (Oslo): Norvégia, Portugália, Brazília, Egyesült Államok

F csoport (Oslo): Svédország, Spanyolország, Japán, Chile

G csoport (Zágráb): Szlovénia, Izland, Kuba, Zöld-foki Köztársaság

H csoport (Zágráb): Egyiptom, Horvátország, Argentína, Bahrein

Címlapról ajánljuk

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Elővették az uniós atombombát Magyarország ellen

Elővették az uniós atombombát Magyarország ellen

Magyarország még mindig nem teljesíti azokat a reformokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy lezáruljon az Európai Unió 7-es cikk szerinti eljárása – figyelmeztetett Hadja Lahbib belga külügyminiszter, az Európai Unió Tanácsának mai egyeztetése előtt. Az eljárás keretében, amelyet még 2018-ban indítottak a jogállamiság helyzete miatt, Magyarországot továbbra is súlyos bírálatok érik, különösen a korrupció és az igazságszolgáltatás függetlensége terén. Az Európai Bizottság töretlenül vizsgálja a magyar kormány tevékenységét, míg egyes tagállamok már javaslatokat tettek a magyar vétók megkerülésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×