eur:
395.79
usd:
368.81
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Hansi Flick, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy frankfurti sajtóértekezleten 2023. március 24-én. Németország március 25-én Peru ellen játszik barátságos mérkőzést.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Beindult az edzőkeringő: Chelsea, Milan, Barcelona, Bayern – ki ül a kispadra?

A 2023–2024-es klubfutballidény zárásával (nem elfeledve, persze, hogy még két nemzetközi kupadöntő hátra van) egyre több nagy klubnál igyekeznek már a napokban lezárni az edzőkérdést. Csapatok és jelöltek, ahol már minden eldőlt, csapatok és jelöltek, ahol még csupán tárgyalnak.

A Liverpool FC éléről távozott Jürgen Klopp, maga is megénekeltette búcsújakor az Anfield Roadon a szurkolókat az utód nevével: a Feyenoordtól érkező, holland Arne Slot dirigálja majd a 2024–2025-ös idénytől a gárdát.

Ugyancsak eldőlt, hogy a rossz idényt futó AFC Ajax élére július elsejétől a mindössze 35 éves, különösebb játékosmúlttal nem rendelkező Francesco Farioli kerül. Az olasz Mister legutóbb az OGC Nice csapatát vezette a Ligue 1-ben.

A Juventustól távozott Massimiliano Allegri, tény, hogy Thiago Motta lesz az új edző, de a klub a hivatalos bejelentéssel még várt az idény végéig. Várhatóan hamarosan ez is megtörténik, és a Bologna sikeredzője Torinóba költözik.

Az AC Milannál váltás lesz, Stefano Pioli távozik. A portugál Paulo Fonseca a legesélyesebb jelölt.

A Napolinál a klubelnök, Aurelio De Laurentiis nagy erőkkel sztáredzőt keres. Gian Piero Gasperini, az Atalanta sikeredzője már nemet mondott, marad Bergamóban. Nápolyban Antonio Conte megszerzése a vágyálom.

A Barcelonától távozik Xavi Hernandez, a spanyol lapok szerint nagyon közeli a megállapodás a német Hansi Flickkel. Akadtak már a katalán klub történetében sikeres német edzők, mint Hennes Weisweiler és Udo Lattek.

A Bayernnél (állítólag) annyi kudarc után közeli a megállapodás: a távozó Thomas Tuchel helyét a belga Vincent Kompany foglalja el, aki frissen esett ki a Premier League-ből a Burnley menedzsereként.

A Hertha BSC-től távozó Dárdai Pálnak még nincs utódja, a legesélyesebb jelölt a volt nürnbergi Cristian Fiel.

Bizonytalan Erik ten Hag jövője a Manchester Unitednél, jelöltek bőven vannak, például éppen Thomas Tuchel. „Az Ipswich Townnál dolgozó Kieran McKenna, aki a Chelsea és a Brighton kiszemeltje is, a brentfordi Thomas Frank, az angol szövetségi kapitány, Gareth Southgate és Mauricio Pochettino, aki nemrégiben távozott a Chelsea-től, szintén a szűkített listán szerepel” – írta a Guardian a Man United kapcsán, még a megnyert kupadöntő előtt.

A Chelsea, a fentiek szerint is, Kieren McKennával, valamint Frankkal és a Brightonnál dolgozó Roberto de Zerbivel, valamint Enzo Marescával (Leicester City) kokettál, de a legfrissebb hírek szerint megkereste a Barcelonától menesztett Xavi menedzsmentjét is.

A Manchester City már 2025 nyarára is tekint, igyekszik felkészülni arra, hogy Pep Guardiola nem hosszabbít szerződést akkor. Jelöltek: Julian Nagelsmann, Xabi Alonso, Roberto de Zerbi és a testvérklubnál, a Gironánál sikeres Míchel.

Címlapról ajánljuk

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×