eur:
395.54
usd:
369.32
bux:
0
2024. június 26. szerda János, Pál
Az FC Barcelona felvételén Joan Laporta, a klub elnöke (b) és Hansi Flick, a Barcelona új vezetőedzője, miután kétéves szerződést írtak alá Barcelonában 2024. május 29-én. Az 59 éves Flick Xavi Hernándezt váltja a poszton.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/FC Barcelona/German Parga

Barcelona: jön Hansi Flick, jönnek a változások

Hivatalossá vált, hogy Hansi Flick váltja a pénteken menesztett Xavit az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján.

A bajnoki ezüstérmes katalán klub szerdán közölte, hogy az 59 éves német szakember ül le a kispadra, aki legutóbb hazája válogatottját irányította, mígnem szeptemberben elküldték. Előzőleg két évig a Bayern München trénere volt, mellyel két bajnoki címet és egy Bajnokok Ligája-trófeát nyert.

Xavi januárban jelentette be, hogy az idény végén távozik posztjáról, április végén azonban a klub jelezte, hogy a 44 éves edző mégis kitölti a jövő nyárig szóló szerződését.

A spanyol válogatottal játékosként világ- és kétszeres Európa-bajnok klasszis 2021 novembere óta irányította a katalán csapatot. Xavi játékosként 1998-ban debütált az első együttesben, amelyben 2015-ig szerepelt középpályás irányítóként. A Barcával 25 trófeát nyert, közte négy BL-t, nyolc spanyol bajnoki címet és három Király Kupát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×