eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Csipes Ferenc edző (b), valamint Bodonyi Dóra (b2), Kozák Danuta (b3), Kárász Anna (b4) és Csipes Tamara (j) a női kajaknégyesek 500 méteres versenyének középfutama után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 7-én. A magyar egység győzött futamában és bejutott a döntőbe.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Lépett a kajak-kenu szövetség Kozák Danuta vádjai után

Azt írták, megdöbbenve olvasták a hatszoros olimpiai bajnok Facebook-bejegyzését.

Mit arról az Infostart is beszámolt, Kozák Danuta súlyos vádakat fogalmazott meg Csipes Ferenccel szemben. Erre reagálva a Magyar Kajak-Kenu Szövetség közölte:

a szakember ellen fegyelmi eljárást indítottak, ezzel egyidejűleg ideiglenesen felfüggesztették mint edzőt.

"Kozák Danuta a magyar sportélet állócsillaga, a valaha élt legeredményesebb női sportoló Magyarországon, aki egy csodálatos pályafutás méltó lezárására készül a párizsi olimpián, amelyhez mi minden lehetséges támogatást megadunk számára" - olvasható a közleményben.

A szövetség a továbbiakban is mindent elkövet annak érdekében, hogy a sportolók zavartalanul készülhessenek fel a közelgő olimpiai válogatóra, az Európa-bajnokságra, valamint a párizsi olimpiára, írták, hozzátéve, hogy az eljárás befejezéséig az ügyben a Magyar Kajak-Kenu Szövetség további nyilatkozatot nem kíván tenni.

A 37 éves klasszis versenyző bejegyzésében azt írta, hogy Csipes Ferenc "erősen befolyásolt állapotban" masszázs közben, amikor ő "gyakorlatilag meztelen" volt, verbálisan molesztálta és sértegette a legkülönfélébb módokon. Kozák kiemelte, a szakember "három hete bomlasztja és idegeli a tájékoztató versenyt megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát (Csipes Tamarát) is."

Kozák hozzátetette, a két hét múlva sorra kerülő válogatón egyesben, párosban és négyesben is el fog indulni, véleménye szerint egyesben reálisan nézve nem fog nyerni, de úgy látja, a jelenlegi magyar mezőnyben - és talán a nemzetköziben is - ő a legjobb vezérevezős, és a magyaroknak van két nagyon rendben lévő csapathajójuk.

"A Magyar Kajak-Kenu szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Budapesti Honvéd SE évtizedes és a Hadügyminisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának jelenlegi asszisztálásával, munkavégzésre teljesen alkalmatlan állapotban tevékenykedő edzővel a mai naptól semmilyen formában nem áll módomban érintkezni. Illetve kérem a fent említett illetékes intézmények felelősségének kivizsgálását" - olvasható a bejegyzésben.

Boros Gergely, az MKKSZ szakmai igazgatója az M4 Sportnak azt mondta: annak érdekében, hogy az olimpiáig zökkenőmentes legyen a sportszakmai munka, Hüttner Csaba szövetségi kapitány részt vesz az edzéseken és koordinálja, felügyeli a szakmai munkát.

(A nyitóképen: Csipes Ferenc edző (b), valamint Bodonyi Dóra (b2), Kozák Danuta (b3), Kárász Anna (b4) és Csipes Tamara (j) a női kajaknégyesek 500 méteres versenyének középfutama után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 7-én.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Hatalmas tömeg tüntet Izraelben, új módon használhatják az ukránok a Patriot rendszereket - Háborús híreink vasárnap

Hatalmas tömeg tüntet Izraelben, új módon használhatják az ukránok a Patriot rendszereket - Háborús híreink vasárnap

Több szövetségesnél is kicsaphatja a biztosítékot, hogy Ukrajna alkalmazhatja az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket, hiszen mostantól nemcsak az orosz rakétatámadások ellen, hanem az országot célba vevő ellenséges repülőgépek megsemmisítésére is használhatják. Izraelben tegnap este hetven helyszínen követeltek túszalkut, fegyverszünetet és kormányváltást a tömegtüntetéseken részt vevők. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×