eur:
393.47
usd:
366.89
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
A Ferencváros játékosai és szurkolói ünnepelnek, miután a csapat 1-1-es döntetlent játszott a Fiorentina ellen a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában játszott mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. december 14-én. A Ferencváros második helyen jutott tovább a csoportból.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Elővette az UEFA a számológépet: ennyit kereshet most átlagosan egy NB I-es magyar focista

Mivel itthon titkolózás övezi a legfontosabb számokat, tendenciákból és bérköltésből indult ki az UEFA, no meg korábban mégis ismert számokból.

A 444.hu az UEFA üzleti jelentése alapján cikket írt a magyarországi focistafizetések 2022-es helyzetéről, illetve azok nagyságrendjéről európai viszonylatban.

Az összeállításból kiderül, hogy Magyarország a 18. "legerősebb" UEFA-tagállam a bérköltségeket tekintve az első osztályt alapul véve.

Az UEFA - mivel nem nyilvános, hogy itthon melyik focista mennyit keres - közvetett adatokból dolgozott és állította össze az anyagot, így jött ki a szám: 99 millió euró jutott tavalyelőtt bérköltségre itthon az NB I-es kluboknál, ami 6,3 százalékos növekedést jelent egy év alatt.

A 18. helyre egyébként 7 év alatt a 24. helyről lépett előre, 2015-ben még csak 42 millió volt a költés.

Az adatokból egy-egy játékos átlagos fizetésére is lehet következtetni, aTransfermarkt adatbázisa szerint 38 fő volt az élvonalbeli csapatok átlagos létszáma a vizsgált időszakban, ez alapján lehet 4,5 millió forint a havi bér, ez egy év alatt 800 ezres növekmény, vagyis 18 százalékos.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×