eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Budapest, 2023. december 22.Marozsán Fábián, a magyar Davis Kupa-csapat tagja a 2024. február eleji tatabányai Magyarország - Németország Davis Kupa selejtező mérkőzésről tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Nemzeti Edzésközpontban 2023. december 22-én.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Taróczy Balázs: Marozsán győzelme már nem is szenzáció

A bravúros magyar kezdés után Fucsovics Márton és Valkusz Máté is pályára lép kedden hajnalban az Ausztrál Openen. A korábbi magyar teniszlegenda szerint kemény meccs vár mindkettejükre, és Marozsánra is nehezen legyőzhető ellenfél vár a következő körben.

Négy szettben verte Marozsán Fábián a korábbi US Open-győztes horvát Marin Cilicet, ezzel bejutott a második fordulóba az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, ennek ellenére Taróczy Balázs nem sorolja a szenzáció kategóriába a magyar játékos győzelmét. Szerinte várható volt az eredmény, Cilic ugyanis tavalyi sérülése miatt keveset játszott, a főtáblára is korábbi eredményei miatt került fel. A korábbi Grand Slam-győztes magyar teniszező szerint Marozsán nem először mutatta be, hogy nem ijed meg neves ellenfelétől, aki korábban az Australian Open döntőjében is játszott, és szoros meccsen kapott ki Roger Federertől.

Marozsán Fábián következő ellenfele a 32 közé jutásért Francisco Cerundolo lesz, aki most 21. az ATP-rangsorban. Taróczy Balázs kiemelte, hogy

az argentin játékos nagy küzdő, aki kemény borításon és salakon is erős, ezért az előzőnél nehezebb meccsre számít.

Hasonlóan nagy feladat vár a másik két főtáblás magyar játékosra is, Fucsovics Mártonra és Valkusz Mátéra is az első fordulóban.

"A magyar fiúk ellenfelei közül a legismertebb játékos Grigor Dimitrov, aki amellett, hogy nagyon nagy eredményeket ért el a múltban, most is remek formában van. Fucsovics Marcinak rettentő nehéz dolga lesz, különösen, hogy egy olyan ellenfélről van szó, akit a közönség nagyon szeret. Nehéz, de látványos mérkőzés lesz, hiszen mind a ketten szép teniszt játszanak" – mondta Taróczy Balázs.

A magyar teniszlegenda Valkusz Máténak is nehéz meccset jósol, akinek hazai játékos, Max Purcell lesz az ellenfele. Szerinte a fiatal magyar játékostól a főtáblára kerülés is nagy teljesítmény, majd hozzátette:

nem lehetetlen egy-két meccset nyerni, mert az év elején a ranglistának nincs jelentősége, a szezon kezdetén sokan más formában játszhatnak, mint a korábbi időszakban.

Taróczy Balázs a torna esélyesének Novak Djokovicot tartja, aki szerinte jól járt azzal, hogy az első fordulóban csak négyórás küzdelem után tudta búcsúztatni a horvát Dino Prizmicet, mert így megvolt az első teszt, és jól bírta a terhelést. A szerb klasszis mellett az ingadozó formában játszó spanyol Carlos Alcarazt és a dán Holger Runét tartja esélyesnek arra, hogy megszorítsa a világelsőt az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×