eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Soccer ball flew into the goal. Soccer ball bends the net, against the background of flashes of light. Soccer ball in goal net on blue background. A moment of delight, 3D illustration
Nyitókép: Rost-9D/Getty Images

Labdarúgó NB I - Domingues vezérletével legyőzte a Debrecen a Fehérvárt

A házigazda Debrecen a francia Brandon Domingues két góljának és gólpasszának is köszönhetően 3-1-re verte a Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójában.

A vendéglátó hajdúsági együttes ezzel a sikerrel négymeccses nyeretlenségi sorozatot szakított meg, míg a Fehérvár három veretlenül megvívott bajnoki után kapott ki ismét.

OTP Bank Liga, 10. forduló:

Debreceni VSC-Fehérvár FC 3-1 (2-0)

Debrecen, 5870 néző, V: Berke

gólszerzők: Bárány (7.), Domingues (33., 71.), illetve Szabó L. (46.)

sárga lap: Romancsuk (35.), illetve Szabó L. (15.), Serafimov (56.), Mamoudou (90.)

DVSC: Megyeri - Kusnyír, Loncar (Mojzis, 85.), Lagator, Romancsuk, Ferenczi - Ojediran, Szécsi (Bévárdi, 60.) - Domingues (Vajda, 75.), Dzsudzsák (Bódi, 85.) - Bárány (Majdevac, 75.)

Fehérvár: Tóth B. - Bese (Kastrati, 66.), Csongvai, Serafimov, Katona (Christensen, 78.), Gergényi - Flores, Schön, Kalmár - Szabó L. (Mamoudou, 80.), Kodro

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első félidő, ám támadásban sokkal pontosabbak és veszélyesebbek is voltak a hazaiak, akik már a hetedik percben előnybe kerültek. Bárány Donát gólját ugyan les miatt először nem adta meg a játékvezető, de a videóbírós ellenőrzés után felülbírálta saját döntését.

A hátrányba kerülő Fehérvár próbált futballozni és küzdeni az egyenlítésért, ám sok volt a pontatlanság a játékában, miközben a DVSC - a fehérvári kapus rossz kirúgása után - a 33. percben újfent gólt szerzett, így megduplázta előnyét.

Az összkép alapján megérdemelten vonulhatott megnyugtató előnnyel a szünetre a házigazda, a vendégek részéről pedig láthatóan és érezhetően többre volt szükség a folytatásban.

Fordulás után ennek megfelelően más felfogásban jött ki az öltözőből a Fehérvár, amely egy perc után szépített is. A vendéglátó ugyanakkor azonnal reagált, ismét magához ragadta a kezdeményezést, és ha nem is szegezte kapujának a riválist, sokkal több veszélyes akciót vezetett. Az egyik ilyen támadásnak a végén Domingues az addigi gólpassza és gólja mellett megint eredményes volt, ezzel visszaállította a kétgólos különbséget.

A folytatásban adódtak ugyan helyzetek, de gól már nem esett, a DVSC pedig megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×