eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A későbbi győztes Koch Máté (j) és az olasz Davide Di Veroli a férfi párbajtőrverseny döntőjében a milánói vívó-világbajnokságon 2023. július 26-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Dancsházy-Nagy Tamás: hiába a világbajnoki arany, óriási csata jön Párizsért

A tokiói olimpiáról lemaradt, Párizsba azonban az elmúlt szezon alapján éremesélyesként utazhat majd a magyar férfi párbajtőrvívó-válogatott. A szövetségi vezetőedző hangsúlyozta: még nem fókuszálnak a jövő nyárra, előbb a kijutást szeretnék biztossá tenni.

"Az Európa-bajnokság egyéni számát Plovdivban rendezték meg, és ott is értékes egyéni helyezést szereztünk Andrásfi Tibor révén, aki a nyolcas döntőbe kerül, de a fő célunk mindenképpen a csapatküzdelmekben a legjobb hely megszerzése volt, amelyet már az Európa Játékokon tudtunk kiharcolni" – mondta az InfoRádióban Dancsházy-Nagy Tamás, a magyar férfi párbajtőrvívó-válogatott szövetségi vezetőedzője, az olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely mestere.

Az Európa Játékok megnyerése "fantasztikus élmény", és nagy előrelépés a világranglistán. Pár héttel később rendezték meg a világbajnokságot, ahol hatalmas sikert aratott Koch Máté, aki megszerezte az egyéni világbajnoki címet, Siklósi Gergely pedig ötödik lett. A csapat viszont csak ötödik lett, pedig a párizsi olimpiára csapatban szeretnének kijutni. Ez a helyezés "nem túl látványos, viszont nagyon értékes pontokat szereztünk a csapatversenyen".

A kvalifikációs ranglistán jelenleg a negyedik helyen áll a magyar csapat, a világbajnoki tabellán pedig a harmadikon.

Néhány verseny még hátravan, de a pontszámok alapján a riválisok lemaradtak.

"Nem szabad hátradőlni, óriási csata lesz. Most már a negyedik kvalifikációs ciklusomat töltöm, és az a tapasztalatom, hogy a férfi párbajtőrben nincsenek lefutott eredmények. Mindig az utolsó pillanatig kiélezett harc van, úgyhogy pillanatnyilag még saját magukkal foglalkozunk, és az eredményes kvalifikációval.

Óriási versenyfutás lesz"

– jelentette ki Dancsházy-Nagy Tamás.

A világranglistán az első három helyezett között két magyar is szerepel: a ranglistát az olasz Davide Di Veroli vezeti, Koch Máté a második helyre lépett előre, Siklósi Gergely pedig a harmadik helyen áll. A két magyar vívó között mindössze öt pont van, tehát a következő versenyeken változhat a ranglista. Az idei teljes szezonban Davide Di Veroli jól teljesített, de egyéniben is igencsak szoros a mezőny.

"Elképesztően kiegyenlített a mezőny, és tényleg fantasztikus dolog, hogy két magyar van az első háromban, Andrásfi Tibi pedig folyamatosan bele-belecsíp a top 16-ba, úgyhogy három versenyzőnkkel ott lenni a világ élvonalában a férfi párbajtőrben – ahol őrült nagy mezőny van – nagyon nagy dolog, és tényleg óriási versenyfutás van az egyéniben is" – mondta a vezetőedző.

Dancsházy-Nagy Tamás hangsúlyozta: abszolút csapatban gondolkodik, és bár szép siker Koch Máté világbajnoki címe, nagyon örülnek a teljesítménynek, továbbra is a csapatkvalifikáció a legfontosabb.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×