eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén a mogyoródi Hungaroringen 2023. július 22-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

3 ezredmásodperc - Hamiltoné a rajtelsőség, Verstappen a második

Őrült izgalmakat hozott a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzése, a brit legenda idei első pole-ját szerezte. Mogyoródon a 9. rajtelsősége.

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton (brit, Mercedes) szerezte meg szombat délután a 38. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi rajtelsőségét.

A 38 éves pilóta idén még nem indult az élről, pályafutása során viszont korábban 103-szor, Mogyoródon pedig már összesen 9 elsősége van, ami sportági rekord.

A második helyen a Red Bull kétszeres világbajnok, címvédő holland pilótája, Max Verstappen végzett mindössze három ezredmásodperces lemaradással, míg a harmadik időt a McLarennel versenyző brit Lando Norris érte el.

A 70 körös Magyar Nagydíj vasárnap 15 órakor kezdődik.

A teljes rajtsorrend:

1. sor:

Lewis Hamilton (brit, Mercedes)

Max Verstappen (holland, Red Bull)

2. sor:

Lando Norris (brit, McLaren)

Oscar Piastri (ausztrál, McLaren)

3. sor:

Csou Kuan-jü (kínai, Alfa Romeo)

Charles Leclerc (monacói, Ferrari)

4. sor:

Valtteri Bottas (finn, Alfa Romeo)

Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin)

5. sor:

Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)

Nico Hülkenberg (német, Haas)

6. sor:

Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari)

Esteban Ocon (francia, Alpine)

7. sor:

Daniel Ricciardo (ausztrál, Alpha Tauri)

Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)

8. sor:

Pierre Gasly (francia, Alpine)

Alexander Albon (thaiföldi, Williams)

9. sor:

Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri)

George Russell (brit, Mercedes)

10. sor:

Kevin Magnussen (dán, Haas)

Logan Sargeant (kanadai, Williams)

Lewis Hamilton: - Mindent éreztem itt az utolsó körben. Hihetetlen másfél éven vagyok túl, csodálatos itt lenni, a csapat kőkeményen dolgozott. Olyan, mintha az első pole pozícióm lenne! Nem hittem, hogy ma ezért harcban leszünk, de mindent beleadtam. Óriási kihívás volt minden egyes csapattagnak, nagy hullámvölgy volt, de soha nem vesztettük el a hitet, arra koncentráltunk, hogy a helyes irányba tereljük az autót. Remélem, jó úton járunk. A gumikeverékek között óriási különbség volt, a lágy a végén fantasztikus volt, sikerült egyensúlyt találni. Köszönet a csapatnak! Hogy holnap nyerhetek-e? Nézzük meg, egyáltalán el tudok aludni-e ma este, a mögöttem lévő két srác nagyon keményen nyomja... Az új gumiszabályok miatt kevesebbet tudtunk menni, ennek a szurkolók látják kárát, mert nem látják annyit az autót.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Hamarosan örökké élhetünk?

Hamarosan örökké élhetünk?

Egy furcsa és stagnáló társadalomhoz vezetne, ha az emberek még 120 évesen is élnének – véli Venki Ramakrishnan, Nobel-díjas molekuláris biológus. A „Miért halunk meg: Az öregedés új tudománya és a halhatatlanság keresése” című könyv szerzője szerint ráadásul irreális elképzelése az, hogy halálunkig megmaradnak szellemi képességeink. Ezért is int óvatosságra a biológiai törvényekkel dacoló öregedéskutatásokkal kapcsolatban, amelyekből egyre több indul, és nemcsak a technológiai fejlődés adta lehetőségek miatt. Azért is, mert a világ legnagyobb részén egyre nő a várható élettartam, aminek egészen a gazdasági és társadalmi következményei lesznek. Nem a lehető leghosszabb élet tehát a legfontosabb célja ezeknek a kutatásoknak, hanem lehető leghosszabb viszonylagos egészségben eltöltött élet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 17:15
×
×
×
×