eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Max Verstappen, a Red Bull holland címvédője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Abu-dzabi Nagydíján az abu-dzabi Yas Marina versenypályán 2022. november 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

A Red Bull kiszállhat a Forma-1-ből

Az energiaitalos cég a versenycsapat eladását fontolgatja. Vevő lenne rá bőven.

a Red Bull új vezérkara a program felülvizsgálata során arra következtetett, hogy az elért eredmények és a márkaérték alapján túlságosan költséges a B-csapat üzemeltetése. Így két lehetőség maradt az AlphaTauri előtt: vagy az Egyesült Királyságba költöztetik Olaszországból a csapatot (a költségoptimalizálás jegyében), vagy eladják - olvashatjuk a vezess.hu-n, a német Auto Motor und Sport értesülései alapján.

.A lap úgy tudja, három potenciális jelentkező máris lenne az AlphaTauri megvásárlására. Egyikük az Andretti, mely már szinte mindent megpróbál bevetni annak érdekében, hogy a Forma-1-es rajtrácson is megjelenhessen – ennek érdekében még a Cadillackel és a General Motorsszal is összefogott az amerikai családi gárda.

Érdekelt a csapat átvételében az F2-ből és az F3-ból ismert Hitech GP, valamint az indiai Mumbai Falcon Racing Team milliárdos tulajdonosa is.

A RacingNews365.com azonban úgy értesült, hogy még egyáltalán nincsenek konkrét tervek a csapat eladására vonatkozóan. A Red Bull 2005-ben csatlakozott a Forma-1-hez, 2006 óta pedig két csapattal van jelen. Miután megvásárolta a Jaguart, a Midland (korábban Minardi) csapatát is átvette, mely Toro Rossóként az anyacsapat utánpótlás-nevelését szolgálta.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×