eur:
393.87
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Max Verstappen, a Red Bull holland címvédője (b) vezeti a mezőnyt mexikói csapattársa, Sergio Pérez (j) előtt a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Abu-dzabi Nagydíjának rajtja után az abu-dzabi Yas Marina versenypályán 2022. november 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Forma–1: 2023 (is) arról fog szólni, mi történik a Red Bull mögött

A címvédő Red Bull és Max Verstappen a pénteken kezdődő új Forma–1-es szezon fő esélyese, ezt támasztotta alá a tesztidény is – jelezte Vámosi Péter szakújságíró az InfoRádióban.

Alapvetően mindegyik csapat abba az irányba ment el a 2023-as szezonra készülve, hogy nem nagyon húzott bátrat, hagyta még a tavaly kitalált koncepcióját, azt próbálta tovább finomítani, érlelni – vélekedett az idei szezon rajtja előtti napokban Vámosi Péter.

"Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy ez a Red Bullnak jött ki legjobban, még úgy is, hogy elkaszálta őket az FIA túlköltekezés miatt; és kevesebb szélcsatornaidőt használhatnak" – részletezte az InfoRádióban.

Ez utóbbi amiatt érdekes, hogy a Red Bull a legismertebb arról, hogy a szezon közbeni fejlesztései nagyon jól szoktak elsülni a szakíró szerint, de

nem nagy bátorság kijelenteni, hogy az év elején egy orrhossz előnyben lesz a Red Bull a többiekhez képest,

"elképesztően stabil volt az autójuk, gondmentesen ment vele Max Verstappen és Sergio Perez is, és még abban sem vagyok biztos, hogy megküldték rendesen..." – vélekedett várható versenyelőnyükről.

Vámosi Péter szerint ugyanakkor lesz átrendeződés, annak ellenére, hogy "továbbéljük 2022-t".

"A legnagyobb meglepetés az Aston Martin lehet Fernando Alonsóval" – fogalmazta meg várakozásait; még azt is el tudja képzelni, hogy "a rajtrács végéről" a Mercedes elé ugrik, "ami top 3-at jelent".

A Ferrari továbbra is a Red Bullt próbálhatja megszorongatni, a Mercedes számára viszont jó hír lehet, hogy már nem "pattog" annyira az autó, mint tavaly, úgyhogy "ha George Russel és Lewis Hamilton, de főleg a csapat összeszedi magát, akkor folyamatosan dobogóért mehetnek, és lesz olyan helyzet, amikor az első helyért".

Kitért még Lando Norris helyzetére is: a pilóta nem volt boldog, de nem csak a tesztek csúfos eredménye miatt, azért is nyugtalan lehet, hogy a McLaren a napokban bejelentette, rosszul sikerült a téli tesztidőszak, amit korábban még egy csapattól sem lehetett hallani.

"Egy olyan sztárcsapatra nézve ez dehonesztáló, ahol azért mégiscsak Ayrton Senna, Alain Prost és Lewis Hamilton is szerzett bajnoki címet...

Lando Norris abban bizakodhat leginkább, hogy Lewis Hamilton az év végén azt mondja, hogy neki ebből elég, például a Mercedes sikertelensége miatt, vagy azért, mert megint legyőzi George Russel" – részletezte Vámosi Péter, érzékeltetve, hogy hiába tartalékpilóta a Mercedesnél Mick Schumacher, a csapat már kivethette a hálóját Lando Norrisra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×