eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
SAO PAULO, BRAZIL - MAY 08: Danilo (R) of Palmeiras competes for the ball with German Cano (C) of Fluminense during the match between Palmeiras and Fluminense as part of Brasileirao 2022 at Allianz Parque on May 08, 2022 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Ricardo Moreira/Getty Images)
Nyitókép: Ricardo Moreira/Getty Images

Két magyar a leggólerősebb futballisták között

Két magyar válogatott futballista is felfért a világ legeredményesebb játékosainak 2022-es listájára, amelyet a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS készített el a száz legerősebb nemzeti bajnokság gólszerzőit rangsorolva.

A lajstrom élére Germán Cano, a brazil Fluminense argentin légiósa került 33 találattal, megelőzve a Paris Saint-Germainben 32-szer eredményes francia Kylian Mbappét, továbbá egy másik argentint, a mexikói Pachuca együttesét erősítő Nicolás Ibánezt, aki 31 bajnoki gólt ért el tavaly.

Ádám Martin a Paks színeiben, majd új csapatában, a dél-koreai Ulszanban együttesen szerzett 25 góljával a ranglista 16. helyét foglalja el, míg az Egyesült Államok bajnokságában, a Philadelphia Unionban játszó Gazdag Dániel 24 találatával a 22.

Az elmúlt esztendő abszolút legeredményesebbje Boris Kopitovic volt 35 góljával, csakhogy klubcsapata, a Tampines Rovers a szingapúri bajnokságban szerepel, ez viszont nem került be a top 100-ba az IFFHS-nél, így a montenegrói futballistát nem rangsorolták.

Az élvonalbeli bajnokságok legjobb gólszerzői 2022-ben:

  1. Germán Cano (argentin), Fluminense, 33 gól
  2. Kylian Mbappé (francia), Paris Saint-Germain, 32
  3. Nicolás Ibánez (argentin), Pachuca, 31
  4. Erling Haaland (norvég), Borussia Dortmund és Manchester City 30
  5. Robert Lewandowski (lengyel), Bayern München és Barcelona 29
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×