eur:
394.42
usd:
370.25
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Carlos Sainz, a Ferrari spanyol versenyzője érkezik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Ausztrál Nagydíjának otthont adó melbourne-i pályára 2022. április 7-én. A futamot április 10-én rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Asanka Brendon Ratnayake

A Ferrarik jóval a mezőny előtt

Carlos Sainz, a Ferrari spanyol versenyzője bizonyult a legjobbnak a Forma-1-es Francia Nagydíj pénteki második szabadedzésén.

Sainz azzal a tudattal vágott neki a gyakorlásnak, hogy motoralkatrészének cseréje miatt tíz rajthelyes büntetést kapott. A spanyol végül 1:32.527 perces köridővel nyert, megelőzve csapattársát, az első szabadedzésen leggyorsabb monacói Charles Leclerc-t. A mezőnyből csak a Ferrari két pilótája tudott 1:33 perces köridő alá menni.

A harmadik helyen a címvédő és a világbajnoki pontversenyben éllovas holland Max Verstappen (Red Bull) végzett, akit a Mercedes két brit pilótája követett. George Russell megőrizte korábbi negyedik pozícióját, míg a Forma-1-es pályafutása 300. versenyére készülő, hétszeres világbajnok Lewis Hamilton ötödikként végzett azt követően, hogy kora délután kihagyta az első gyakorlást.

A Le Castellet-i program szombaton 13 órától a harmadik szabadedzéssel folytatódik, az 53 körös Francia Nagydíjat vasárnap 15 órától rendezik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×