INFORÁDIÓ
2022. augusztus 15. hétfő
Mária

vizes-vb 2022

úszás

nyíltvízi úszás

Rasovszky Kristóf,  Olasz Anna, Rohács Réka és Betlehem Dávid (b-j), a második helyezett magyar válogatott tagjai a nyíltvízi úszók csapatversenyének eredményhirdetésén a budakalászi Lupa-tónál 2022. június 26-án.

Vizes vb 2022 - Magyar ezüstérem a nyíltvízi úszók csapatversenyében

Infostart / MTI

A magyar válogatott ezüstérmet nyert a nyíltvízi úszók csapatversenyében a Lupa-tavon zajló világbajnokság vasárnapi nyitónapján.

A Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású váltó 1:04:43.00 órás eredménnyel végzett a második helyen a németek mögött, az olaszokat célfotóval megelőzve.

A magyar együttes ugyanabban az összeállításban vágott neki a 4x1500 méteres viadalnak, mint amivel tavaly ugyanitt az Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, de ebben a felállásban decemberben az Abu-Dzabiban rendezett világkupán ezüstérmet is nyert.

Ahogyan Gellért Gábor szövetségi kapitány már előre jelezte, ahogyan az esélyes csapatok általában teszik, a két lány kezdett, Rohács Réka és Olasz Anna, majd Betlehem Dávid következett, végül Rasovszky Kristóf zárta a sort.

Érdekesen indult a verseny, ugyanis az első kör után az első négy csapatot kizárták, miután a görögök első embere elnézte az egyik fordulót, így levágta a távot, a dél-koreai, a spanyol és a dél-afrikai ellenfele pedig "bedőlt" ennek, így ők is búcsúzni kényszerültek.

Rohács a kizárások után a nyolcadik helyen váltott Olasszal, aki a kilencedik helyen váltott Betlehemmel. Az ekkor vezető németek a nemek közti váltás mellett tették le a voksukat, így egy hölgyet, Leoni Becket férfiak vették üldözőbe, köztük a 19 éves Betlehem, aki az első helyre hozta fel a stafétát.

Az utolsó 1500-ra így nem mindennapi mezőny alakult ki: az 5 kilométeren címvédő Rasovszky mellett a németeket az olimpiai bajnok Florian Wellbrock, az olaszokat a medencés versenyeken szombaton még 1500 méter gyorson pályafutása harmadik aranyát minden idők második legjobb idejével megszerző Gregorio Paltrinieri, a franciákat pedig a 2017-es balatonfüredi világbajnokságon öt kilométeren és csapatban is aranyérmes Marc-Antoine Olivier képviselte.

Rasovszky 4.6 másodperc előnnyel ugrott a vízbe, a riválisok azonban 300 méter után már meg is érkeztek mögé. A magyar a két medencés nagymenő szorításában érkezett a hajrához, Wellbrock végül óriásit robbantott és simán húzta be a győzelmet, Rasovszky és Paltrinieri viszont gyakorlatilag egyszerre csaptak célba, csak célfotó döntött kettejük között előbbi javára.

Ez a harmadik magyar érem a hazai rendezésű vizes világbajnokságon, mivel Milák Kristóf a Duna Arénában 200 és 100 méter pillangón diadalmaskodott.

Eredmények:

nyíltvízi úszás, csapatverseny (4x1500 m), világbajnok:

Németország (Lea Boy, Klemet Oliver, Leonie Beck, Florian Wellbrock) 1:04:40.5 óra

2. MAGYARORSZÁG (ROHÁCS RÉKA, OLASZ ANNA, BETLEHEM DÁVID, RASOVSZKY KRISTÓF) 1:04:43.00

3. Olaszország (Ginevra Taddeucci, Giulia Gabrieleschi, Domenico Acerenza, Gregorio Paltrinieri) 1:04:43.00

A nyíltvízi úszás további programja:

hétfő:

férfi 5 km (Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid) 9.00

női 5 km (Rohács Réka, Balogh Vivien) 12.00

szerda:

női 10 km (Olasz Anna, Balogh Vivien) 8.00 férfi 10 km 12.00 (Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid) 12.00

csütörtök:

férfi és női 25 km (Gálicz Péter, Kalmár Ákos, Olasz Anna, Rohács Réka) 9.00

Budakalász, 2022. június 26.
Az aranyérmes német csapat tagjai, Lea Boy, Klemet Oliver, Leonie Beck, Florian Wellbrock (b), elöl a második helyezett magyar váltó tagjai, Rasovszky Kristóf,  Olasz Anna, Rohács Réka és Betlehem Dávid és a bronzérmes olasz csapat Ginevra Taddeucci, Giulia Gabrieleschi, Domenico Acerenza, Gregorio Paltrinieri a nyíltvízi úszók csapatversenyének eredményhirdetésén a vizes világbajnokságon a budakalászi Lupa-tónál 2022. június 26-án. 
MTI/Szigetváry Zsolt
Az aranyérmes német csapat tagjai, Lea Boy, Klemet Oliver, Leonie Beck, Florian Wellbrock (b), elöl a második helyezett magyar váltó tagjai, Rasovszky Kristóf, Olasz Anna, Rohács Réka és Betlehem Dávid és a bronzérmes olasz csapat Ginevra Taddeucci, Giulia Gabrieleschi, Domenico Acerenza, Gregorio Paltrinieri a nyíltvízi úszók csapatversenyének eredményhirdetésén a vizes világbajnokságon a budakalászi Lupa-tónál 2022. június 26-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Budakalász, 2022. június 26.
Az aranyérmes német csapat tagjai, Lea Boy, Klemet Oliver, Leonie Beck, Florian Wellbrock (b), elöl a második helyezett magyar (Rasovszky Kristóf,  Olasz Anna, Rohács Réka és Betlehem Dávid) és a bronzérmes olasz csapat tagjai, Ginevra Taddeucci, Giulia Gabrieleschi, Domenico Acerenza, Gregorio Paltrinieri a nyíltvízi úszók csapatversenyének eredményhirdetésén a vizes világbajnokságon a budakalászi Lupa-tónál 2022. június 26-án. 
 MTI/Szigetváry Zsolt
Az aranyérmes német csapat tagjai, Lea Boy, Klemet Oliver, Leonie Beck, Florian Wellbrock (b), elöl a második helyezett magyar (Rasovszky Kristóf, Olasz Anna, Rohács Réka és Betlehem Dávid) és a bronzérmes olasz csapat tagjai, Ginevra Taddeucci, Giulia Gabrieleschi, Domenico Acerenza, Gregorio Paltrinieri a nyíltvízi úszók csapatversenyének eredményhirdetésén a vizes világbajnokságon a budakalászi Lupa-tónál 2022. június 26-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Nyitókép: Rasovszky Kristóf, Olasz Anna, Rohács Réka és Betlehem Dávid (b-j), a második helyezett magyar válogatott tagjai a nyíltvízi úszók csapatversenyének eredményhirdetésén. MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018