eur:
394.19
usd:
370.77
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Erling Haaland, a Borussia Dortmund játékosa, miután megszerezte a győztes gólt a TSG 1899 Hoffenheim ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2021. augusztus 27-i mérkőzésen Dortmundban.
Nyitókép: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Eldőlt Erling Haaland sorsa

A Manchester City véglegesítette a norvég csatár szerződtetését, aki öt évre szóló megállapodást kötött az angol labdarúgó-bajnokságban aranyérmes klubbal.

A 21 éves norvég csatár már májusban bejelentette, hogy a szigetországba igazol, s közel egy hónapja elköszönt a Borussia Dortmundtól. Szerződtetését most jelentette be a Manchester City, és német sajtóértesülések szerint a megszerzése - a fizetését, ügynöki díjakat és bónuszokat is beleértve - 300 millió euróba kerül az angol egyesületnek. Csak a kivásárlási ára 75 millióra rúgott.

"Mindig követtem a Cityt, és kifejezetten élveztem nézni az elmúlt években, egyszerűen lenyűgöző a játékstílusa. Izgalmas futballt produkál, rengeteg helyzetet alakít ki, ami tökéletes egy olyan játékos számára, mint én" - méltatta új együttesét Haaland, aki 2020 januárjában a Salzburgtól került a Dortmundhoz, ahol 88 tétmérkőzésen 85 gólt szerzett.

Dortmundi búcsúja emlékezetesre sikerült, ugyanis a játékosoknak és az edzői stáb tagjainak - összesen 33 főnek - 15 ezer euró értékű karórákat ajándékozott, míg a klub személyzetének, az orvosoknak, gyúróknak és további munkatársaknak fejenként hétezer eurós órákat adott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×