eur:
392.29
usd:
365.59
bux:
66812.59
2024. április 26. péntek Ervin
Karim Benzema, a Real Madrid játékosa ünnepli a Chelsea elleni gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a londoni Stamford Bridge stadionban 2022. április 6-án.
Nyitókép: Karim Benzema ünnepli a Chelsea elleni gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a londoni Stamford Bridge stadionban 2022. április 6-án. MTI/EPA/Neil Hall

Elképesztő számok mutatják, micsoda utat jár be a Real Madrid

Real Madrid szerda este fantasztikus végjátékban jutott túl a Manchester Cityn a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében, s jutott végül be 6-5-ös összesítéssel a május 28-i, párizsi döntőbe. Mint minden ilyen nagy csata, ez is hozott néhány különleges számadatot.

A Real Madrid a 89. perc végén még 0-1-re állt, úgy tűnt, sorozatban a negyedik mérkőzését veszíti el a Manchester City ellen. Ám Rodrygo hatvan másodpercen belül két gólt is szerzett. Ő az első futballista, aki BL egyenes kieséses szakaszában, egy mérkőzés 90. percében két gólt is elért.

A brazil cserejátékos fejes góljával 2-1-re alakult az állás, és miután nem számít a mostani idényben az idegenben elért több gól (tavaly ilyenkor a Real Madrid jutott volna tovább, mivel három gólt ért el az Etihadban), hosszabbítást játszottak. Annak ötödik percében Karim Benzema megszerezte a párharc hatodik madridi – mint később kiderült, döntő – gólját. (Real Madrid–Manchester City 3-1, összesítésben 6-5.) A Madrid akkor, hivatalosan a párharc 185., a korábbi játékidő félidők végi hosszabbításait is beleértve, körülbelül 195-196. percében állt először továbbjutásra.

Karim Benzema a tizedik gólját érte el a BL 2022-es egyenes kieséses szakaszában. Ez rekordbeállítás, korábban csak Cristiano Ronaldo jutott idáig, ugyancsak a Real Madrid tagjaként, még 2017-ben.

Carlo Ancelotti a BL-történelem első edzője, aki öt fináléba is bejutott. Háromba az AC Milannal, kettőbe a Real Madriddal. Az ötből a mostani, párizsi finálén, harmadszor lesz a Liverpool az ellenfél.

A Real Madrid az első csapat a mostani lebonyolítási rend bevezetése, 2003 nyara óta, amely úgy jutott túl az egyenes kieséses szakaszban a döntőig vezető út három párharcán, hogy mindegyikben elveszítette az egyik mérkőzést.

A királyi klub, amely 2018 óta először finalista, a negyeddöntőben a címvédő Chelsea-t, az elődöntőben a tavalyi ezüstérmes Manchester Cityt ejtette ki. A két párharcban a Bernabéuban, tehát hazai pályán, az első félidőben, egyetlen kapura menő lövést sem tudott produkálni.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×