eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
MADRID, SPAIN - MAY 04: Rodrygo of Real Madrid celebrates after scoring their sides second goal during the UEFA Champions League Semi Final Leg Two match between Real Madrid and Manchester City at Estadio Santiago Bernabeu on May 04, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Angel Martinez/Getty Images)
Nyitókép: Angel Martinez/Getty Images

Elképesztő mérkőzésen jutott be a Real Madrid a BL-döntőbe

A Real Madrid, miután a 90. perc elején még két gólra volt a hosszabbítástól is, kiejtette a Manchester Cityt, s bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2021–2022-es kiírásának döntőjébe. Real Madrid–Manchester City 3-1, összesítésben 6-5.

A tavaly döntős Manchester City a múlt heti, hazai 4-3-as sikerét követően szerdán idegenben 1-0-ra vezetett a 73. perctől, de a 13-szoros győztes Real Madrid Rodrygo 90., és 91. percben szerzett góljával fordított. Hosszabbítás következett, melynek elején Karim Benzema tizenegyest harcolt ki, és értékesített magabiztosan, így a Real Madrid 6-5-ös összesítéssel lépett tovább.

A másik finalista, a Liverpool kedden 3-2-re nyert a Villarreal vendégeként és kettős győzelemmel, 5-2-es összesítéssel került a döntőbe.

Négy éve ugyanez a két csapat maradt versenyben a legtovább, akkor a madridiak 3-1-re hódították el a serleget.

A második félidő cseréi után indult be a pörgés

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, bizonyos szakaszokban a Real Madrid került fölénybe, más periódusokban a City tudta kapuja elé szorítani a hazai csapatot. A spanyol együttesnek azonban nem volt kaput eltaláló kísérlete, pedig többször is ígéretes helyzetet alakított ki. A manchesteriek közül ugyanakkor Kevin De Bruyne, Bernardo Silva és Phil Foden lövésénél is közbe kellett avatkoznia Thibaut Courtois-nak. A félidő egészét tekintve inkább a Real Madrid lépett fel támadólag, de nem jelentett komoly veszélyt, míg a City valamelyest feladta labdabirtoklásos játékát, többször hosszú indításokkal próbálkozott, de így is sikerült néhányszor zavart okoznia.

Madrid, 2022. május 4.
Casemiro, a Real Madrid (k) és Bernardo Silva, a Manchester City játékosa (j) a labdarúgó Bajnokok Ligája Real Madrid –Manchester City elődöntőjének visszavágó mérkőzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2022. május 4-én.
MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez
Casemiro, a Real Madrid (k) és Bernardo Silva, a Manchester City játékosa. MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez

Nagy lendülettel kezdte a második félidőt a Real Madrid, pár másodperc alatt óriási helyzetbe került, Carvajal jobb oldali beadása után azonban Vinicius Junior nem találta el a kaput. Továbbra is támadásban maradt a hazai csapat, de az utolsó passzoknál mindig volt valamilyen bizonytalanság, többnyire Viniciusnál akadt el az akció. Negyedóra elteltével a manchesteriek megpróbálták labdajáratással lassítani a játékot, megtörni a madridiak lendületét. Cseréket követően aztán a City szerzett vezetést: Bernardo Silva gyorsított rá a labdával, majd jobbra passzolt, Mahrez pedig ballal, lendületből a rövid felsőbe bombázott.

A folytatásban közel állt a manchesteri csapat az újabb gólszerzéshez, többször is csak nagyon kicsi hiányzott ahhoz, hogy növelje előnyét, de aztán teljesen váratlanul fordított a Real Madrid: Rodrygo a 90. percben közelről perdített a kapuba, egy perccel később pedig pontosan fejelt.

Hosszabbítás következett, melynek elején Rúben Dias rossz ütemű szerelési kísérlete miatt büntetőhöz jutott a hazai csapat: a sértett Karim Benzema higgadtan gurított a bal alsó sarokba, ezzel már a Real állt továbbjutásra. A folytatásban tördelte a játékot a hazai csapat, és nagy küzdelemben kiharcolta a döntőbe jutást.

Élő tudósításunk

A két összeállítás. Real Madrid: Courtois - Carvajal, Eder Militao, Nacho, F. Mendy - Casemiro, Modric, Kroos - Fede Valverde, Benzema, Vinicius Junior. Manchester City: Ederson - Walker, Rúben Dias, Laporte, Joao Cancelo - Rodri, Bernardo Silva, De Bruyne - Mahrez, Gabriel Jesus, Foden.

Az első helyzet a 4. percben: Dani Carvajal beadása után Karim Benzema tíz méterről a kapu fölé fejelt.

Óriási a feszültség, Laporte és Modric kapott sárga lapot pofozkodásért, de Vinícius is kaphatott volna. A bíró, Orsato feje is megfájdult, mert ahogy lehajolt, összekoccant Walkerrel.

A 15. percben Kevin de Bruyne kemény lövését Thibaut Courtois fogta.

A 18. percben Vinícius nagy lendülettel érkezett a tizenhatoson belülre, kapásból lőtt, a kapu fölé.

Casemiro lemaradt Bernardo Silváról, a portugál lőtt, Courtois bravúrral védett. Ez volt az angolok harmadik, kaput eltaláló lövése, 20 perc alatt.

A Madrid nagyon óvatosan támad, nem mer kinyílni, így viszont ritkán a lehetőségei.

Phil Foden lövését Courtois látványosan védte.

A spanyolok nem elégedettek az olasz bíróval, háromszor is szerettek volna kapuközeli szabadrúgást kapni. Egyet kaptak, Kroos jó lövése után a sorfalról szögletre pattant a labda.

Letelt az első félidő, 0-0.

A második félidőben tíz másodperc alatt helyzetbe került a Madrid, de Carvajal beadásánál túl magasról kellett lőnie Viníciusnak.

Courtois védett kétszer, majd a másik oldalon Modric került helyzetbe, talán fölöslegesen pörgette föl magának a labdát.

A 67. percben Rodrygo beállt, Toni Kroos helyére. Kell a gól a Madridnak.

Kényszerűségből cserélt a City, a sérült Walker helyén Zincsenko folytatja. De Bruyne is lement, Gündogan állt be.

Rijad Mahrez óriási gólt rúgott 12 méterről a rövid felsőbe. 1-0-ra vezet a Manchester City, 5-3 összesítésben. Egyre közelebb az újabb „tiszta angol” döntő.

Marco Asensio és Camavinga is beállt. Modric és Casemiro mentek le.

Jack Grealish be, Gabriel Jesus le.

Karim Benzema helyzetbe került, lőtt, Éderson védett. A francia csatár lesről indult, nem ért volna a gól.

Joao Cancelo kitűnő lövését Courtois repülve védte.

Aztán Grealish kétszer is gólt lőhetett volna, de egyszer Mendy (a gólvonalon), egyszer Courtois lábbal, bravúrral) védett.

A 90. percben Benzema beadásából Rodrygo gólt lőtt, 1-1, de összesítésben még a City vezet 5-4-re.

De már nem! Carvajal beadása után Rodrygo fejelt még egyet, 2-1, illetve összesítésben 5-5.

Rodrygo újra helyzetben, de most Éderson védett.

Foden óriási helyzetből fölé lőtt, egypercenként kerül valaki helyzetbe.

A 97. percben letelt a rendes játékidő, hosszabbítás lesz. Érvényes az új szabály, nem számítanak többet az idegenben szerzett gólok.

A hosszabbításban Benzemáé volt az első lövés, Éderson védte.

S már vezet a Madrid! Rúben Dias felrúgta Benzemát a tizenhatoson belül, Orsato pedig befújta a jogos büntetőt. Karim Benzema most nem panenkázott, magabiztosan a bal alsó sarokba küldte a labdát, 3-1, összesítésben 6-5.

MADRID, SPAIN - MAY 04: Karim Benzema of Real Madrid scores their side's third goal from the penalty spot during the UEFA Champions League Semi Final Leg Two match between Real Madrid and Manchester City at Estadio Santiago Bernabeu on May 04, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Angel Martinez/Getty Images)
Benzema tizenegyese (Fotó: Angel Martinez/Getty Images)

Izgalmak a tetőfokon, a City egy másodpercre sem adta fel.

A 105. percben Joao Cancelo beadását Phil Foden kapura fejeltem Courtois bravúrral kiütötte, s még szerencséje is volt, Fernardinho már nem érte el jól a labdát.

Még 15 perc.

Három perce áll a játék, cserék, ápolások miatt. A madridiak alig várják, hogy a földre kerülhessenek.

Nincs tovább! A Real Madrid, miután a 90. perc elején még két gólra volt a hosszabbítástól is, kiejtette az előző idény győztese után az előző idény döntősét is.

Real Madrid–Manchester City 3-1, összesítésben 6-5.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×