eur:
395.31
usd:
371.12
bux:
65071.77
2024. április 19. péntek Emma

Nem lesz ott az olasz futballválogatott a világbajnokságon

Az elmúlt évek egyik legnagyobb futballmeglepetése született Palermóban: az Európa-bajnok olasz válogatott 1-0-ra kikapott az észak-macedónoktól, s ezzel kiesett a világbajnoki részvételért folytatott harcból.

Az észak-macedón válogatott és a mérkőzés egyetlen gólját az MTK csatárának, Bojan Miovszkinak az előkészítése után Alekszandar Trajkovszki lőtte a 92. perben. Trajkovszki egyébként 2015 és 2019 között éppen Palermo városának csapatában játszott.

A győztes oldalon Szpirovszki és Miovsztki személyében két futballista is szerepelt az OTP Bank Liga sereghajtójától. A korábbi NB I-esek közül játszott Muszliu, Bardhi és Nikolov is.

Olaszország történetében először maradt le két egymást követő labdarúgó-világbajnokságról.

Az észak-macedónok ellenfele kedden a katari indulásért a portugál válogatott lesz, Portóban. Cristiano Ronaldo és társai 3-1-re verték a törököket, a góllokat Otávio, Diogo Jota és Matheus Nunes szerezte, 0-2-nél Burak Yilmaz szépített. A csatár a 84. percben is szerezhetett volna egy gólt, azzal kiegyenlített volna, de a kapu fölé rúgta a labdát tizenegyesből.

A walesiek Cardiffban 2-1-re győztes az osztrákok ellen, minkét góljukat Gareth Bale érte el, Sabitzer csak szépíteni tudott.

A svéd és a cseh legénység stockholmi meccse az első 90 (sőt 95) percben nem hozott gólt. A 110. percben viszont Quaison megszerezte a vezetést a svédeknek, s ez maradt a végeredmény. Kedden a svédek játszanak Varsóban a lengyelekkel.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×