eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Lőrincz Tamás birkózó viszi a magyar zászlót a minszki II. Európa Játékok záróünnepségén a Dinamo Stadionban 2019. június 30-án.
Nyitókép: Kovács Tamás

Lőrincz Tamás az igazán nagy dobásra Tokióban készül

A világbajnok kötöttfogású birkózó szerint sokkal tudatosabb, mint 2006-ban, amikor pályafutása első Európa-bajnoki aranyérmét nyerte. A Honvéd olimpiai ezüstérmese nemrég a varsói kontinenstornán újabb arannyal gazdagította éremgyűjteményét, most pedig már közvetlenül a tokiói játékokra készül.

Lőrincz Tamás azzal a legfőbb céllal vágott neki a varsói tornának, hogy minél több mérkőzésen tudjon birkózni, hiszen az elmúlt csaknem másfél évben, a 2019-es világbajnokság óta nem igazán volt lehetősége komolyabb nemzetközi megméretésre. Számításai végül bejöttek, hiszen öt mérkőzésre volt alkalma, az pedig, hogy meg is nyerte az Európa-bajnokságot – mint fogalmazott – a plusz. A világbajnoki címvédő magyar klasszis a fináléban az U23-as Eb-győztes török Yunus Emre Basart győzte le technikai tussal.

Lőrincz Tamás varsói teljesítményével már négyszeres Európa-bajnok, ami nagy büszkeséggel és boldogsággal tölti el, de a sportoló, mint kiemelte, az idei év fő eseményén, az olimpián szeretné a „csúcsot” birkózni. A Honvéd olimpiai ezüstérmese az InfoRádióban felidézte: első felnőtt Európa-bajnoki címét 2006-ban, pontosan 15 évvel ezelőtt nyerte, ami már-már két pályafutásnyi idő. Ezzel együtt örül, hogy még mindig tud olyan teljesítményt nyújtani, amivel a mezőnyhöz tud tartozni. „Ez ad erőt és motivációt, hogy a tokiói olimpián még képes legyek jó eredményt elérni – fogalmazott.

A birkózó, a korábban az InfoRádiónak nyilatkozó Berecz Zsombor kétszeres Európa-bajnok vitorlázó szavaival egybecsengően úgy véli, karrierje kezdetén még minden ösztönből jött. Fiatal kora miatt semmilyen elvárás nem volt vele szemben, így első felnőtt világversenyére leginkább tapasztalatszerzés céljával érkezett. Mára azonban sokkal tudatosabbá vált, óriási rutinnal a háta mögött, amivel már több olyan helyzetet is meg tud oldani, amit valószínűleg 2006-ban még nem tudott volna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×