eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Berecz Zsombor a riói nyári olimpia férfi vitorlásversenyén, a Finndingi hajóosztály ötödik futamában a Rio de Janeiró-i Dicsőség Jachtkikötőben 2016. augusztus 11-én. Berecz Zsombor megnyerte az ötödik futamot, és összetettben feljött a harmadik helyre.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Berecz Zsombor: már nem csak érzésből vitorlázok

Ismét a kiegyensúlyozott versenyzésének köszönheti a győzelmét – mondta az InfoRádiónak az immár kétszeres Európa-bajnok vitorlázó Berecz Zsombor. A Finndingiben világbajnok magyar versenyző arról is beszélt, hogy miben változott az elmúlt évek alatt, és mikor lesz elégedett a tokiói olimpián.

Minél nehezebbek a körülmények, minél változatosabb a széljárás, annál nehezebb hosszú távon a kiegyensúlyozott vitorlázás, Berecz Zsombornak azonban – versenytársaival ellentétben – a finndingi Európa-bajnokságon is sikerült ezt teljesítenie. Mint mondta, a verseny első napján még gyengébb szél volt tapasztalható, a továbbiakban jellemzően a középszél volt a domináns. A negyedik napra azonban tovább erősödött, aminek köszönhetően két futamot is megnyert, elhúzva kicsit a mezőnytől, így az utolsó napnak már 12 pontos előnnyel vághatott neki.

A versenyző egyetértett, hogy az elmúlt évek eredményei – világbajnoki ezüst- és aratényérem, kétszeres Európa-bajnoki cím – után nehéz nem elhinni, hogy az olimpia esélyesei közé tartozna, de ezért is dolgozott. Úgyhogy nagyon örül annak, hogy kijelentheti magáról:

esélyes, sőt, annál talán egy kicsit még több.

Kiemelte: ugyan ég és föld a különbség a mai tudása a néhány évvel ezelőttihez képest, azonban ez sem jelent mindent. Hiszen a vitorlázás egy olyan sport, amely minden napra tartogat valami újdonságot. A legfontosabbnak azt tartja, hogy megismerte magát, hogy hogyan működik, és hogy adott küldemények között mit tud magából kihozni. Természetesen jobban megismerte a hajóját és magát a technikát, valamint a versenypályán az ellenfeleit is. Magyarán,

ami korábban még zsigerből jött, mára tudatossá vált, tisztában van minden egyes lépésével, és nem csak érzésből vitorlázik

– magyarázta.

Berecz Zsombor arra is kitért: ha az olimpia utolsó futama után el fogja tudni mondani, hogy mindent megtett, és visszatekintve a versenyekre azt fogja érezni, hogy kihozta a maximumot, akkor számára az már elég lesz. „Ha így lesz, annak nyoma is lesz a történelemben” – fogalmazott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×