INFORÁDIÓ
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia

sportlövészet

pénzbüntetés

sidi péter

péni istván

pekler zalán

Sidi Péter a férfi légpuska versenyszám döntőjében a II. Európa Játékokon a minszki Lövész Központban 2019. június 24-én.

Kemény pénzbüntetést kaptak a renitens sportlövők

Infostart / MTI

A Magyar Sportlövők Szövetsége három hónapra megvonta Pekler Zalán, Péni István és Sidi Péter Gerevich-ösztöndíját a múlt héten történt "példátlan" eset miatt.

A Delhiben rendezett világkupán a magyar együttes visszalépett a férfiak háromfős csapatversenyének döntőjétől, mivel Péni István és Pekler Zalán nem volt hajlandó Sidi Péterrel kiállni, arra hivatkozva, hogy utóbbi fegyvere szabálytalan. Sidi egy úgynevezett bipodot használt, ami a puska megtámasztására szolgál, de ő nehezékként alkalmazta. A nemzetközi szövetség technikai ellenőrei szerint ez nem szabálytalan.

A szövetség közleménye szerint az ügy kapcsán folytatott vizsgálat során Péni és Pekler online formában vállalta a személyes meghallgatást, Sidi ugyanakkor visszautasította a lehetőséget, és írásos beszámolót bocsájtott a bizottság rendelkezésére.

A rendelkezésre álló dokumentumok áttekintését követően

a bizottság megállapította a csapat felelősségét, és hogy "jelentős kárt és presztízsveszteséget okoztak a magyar sportlövészetnek".

A szövetség szerint egyértelműen megállapítható, hogy a csapat mindhárom tagjának viselkedése hozzájárult a versenyből való kizáráshoz.

A döntés ellen az érintettek az emailben megküldött határozat kézhezvételét követően 15 napon belül fellebbezhetnek.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018