eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Sidi Péter a férfi légpuska versenyszám döntőjében a II. Európa Játékokon a minszki Lövész Központban 2019. június 24-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kemény pénzbüntetést kaptak a renitens sportlövők

A Magyar Sportlövők Szövetsége három hónapra megvonta Pekler Zalán, Péni István és Sidi Péter Gerevich-ösztöndíját a múlt héten történt "példátlan" eset miatt.

A Delhiben rendezett világkupán a magyar együttes visszalépett a férfiak háromfős csapatversenyének döntőjétől, mivel Péni István és Pekler Zalán nem volt hajlandó Sidi Péterrel kiállni, arra hivatkozva, hogy utóbbi fegyvere szabálytalan. Sidi egy úgynevezett bipodot használt, ami a puska megtámasztására szolgál, de ő nehezékként alkalmazta. A nemzetközi szövetség technikai ellenőrei szerint ez nem szabálytalan.

A szövetség közleménye szerint az ügy kapcsán folytatott vizsgálat során Péni és Pekler online formában vállalta a személyes meghallgatást, Sidi ugyanakkor visszautasította a lehetőséget, és írásos beszámolót bocsájtott a bizottság rendelkezésére.

A rendelkezésre álló dokumentumok áttekintését követően

a bizottság megállapította a csapat felelősségét, és hogy "jelentős kárt és presztízsveszteséget okoztak a magyar sportlövészetnek".

A szövetség szerint egyértelműen megállapítható, hogy a csapat mindhárom tagjának viselkedése hozzájárult a versenyből való kizáráshoz.

A döntés ellen az érintettek az emailben megküldött határozat kézhezvételét követően 15 napon belül fellebbezhetnek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×