eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ciro Immobile, a Lazio játékosa az 1945-ben a Bergen-Belsen koncentrációs táborban meghalt Anne Frank portréját ábrázoló pólóban melegít a Bologna elleni mérkőzés előtt Bolognában 2017. október 25-én. Az október 22-i Lazio-Cagliari labdarúgó-mérkőzésen antiszemita római ultrák Anne Frankot ábrázoló matricákkal ragasztották tele az Olimpiai Stadion nézőterén a Curva Sud-szektor üléseit, amiken az AS Roma szurkolóinak kemény magja szokott ülni. Az akciót az olasz sportélet és a politika is elítélte. A Lazio elnöke a sajtónak kijelentette, az általa vezetett klub nevében elhatárolja magát minden idegengyűlölő vagy antiszemita megnyilvánulástól. Az ország labdarúgó-szövetsége (FIGC) bejelentette, hogy a hétvégi találkozók mindegyikének elején Frank híres naplójából olvasnak fel részleteket.
Nyitókép: MTI/EPA/Giorgio Benvenuti

A Dortmund csoportelső, továbbjutott a Lazio is

Az F csoport két mérkőzését játsszák este 18.55-től a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A Dortmund már biztos továbbjutó, a második helyre a Lazio esélyes, az olaszoknak elég egy döntetlen otthon a Club Brugge ellen.

RÓMA: Mezőnyfölényben játszik a Lazio, de még nem jutott helyzetig. Lazio–Club Brugge 0-0.

SZENTPÉTERVÁR: A Dortmund tartalékos összeállításban játszik Oroszországban, egyelőre óvatos a játék. Zenit–Borussia Dortmund 0-0.

RÓMA: Luis Alberto lövését Mignolet még kiütötte, de a kipattanó labdát Correa a hálóba lőtte. Lazio–Club Brugge 1-0.

RÓMA: Lang erős lövését Pepe Reina kiejtette, s a gyorsan eszmélő Ruud Vormer közelről kiegyenlített. Ha a belgák nyernek, továbbjutnak. Lazio–Club Brugge 1-1.

SZENTPÉTERVÁR: Az oroszok előnybe kerültek Sebastian Drioussi góljával, a jelenlegi állás szerint a Lazio a csoportelső, a Dortmund pedig a második. A Club Brugge mehet az Európa-ligába. Zenit–Borussia Dortmund 1-0.

RÓMA: Ismét vezetnek a római Sasok, az előző szezon európai aranycipőse, Ciro Immobile gólra váltotta a saját maga által kiharcolt büntetőt. Lazio–Club Brugge 2-1.

RÓMA: Eduard Szobol, a belgák ukrán balhátvédje 38 perc alatt három súlyos szabálytalanságot is elkövetett. Kettő miatt sárga lapot kapott, s ezzel kizárta magát a mérkőzés további szakaszából. Lazio–Club Brugge 2-1.

SZENTPÉTERVÁR: A statisztikák szerint kiegyenlített a mérkőzés, de továbbra is vezet a Zenit. Zenit–Borussia Dortmund 1-0.

RÓMA: Az Örök Városban (s így az Olimpiai Stadionban) ömlik az eső. Lazio–Club Brugge 2-1.

SZENTPÉTERVÁR: A jelek szerint a dortmundiak nem tartják nagy bajnak, ha „csak” másodikok lesznek a csoportban. Zenit–Borussia Dortmund 1-0.

RÓMA: Fölényben játszik a Lazio, a mostani állás tökéletes az olaszoknak. Lazio–Club Brugge 2-1.

SZENTPÉTERVÁR: Lukasz Piszczek mégis kiegyenlített. Zenit–Borussia Dortmund 1-1.

RÓMA: Szinte a semmiből kiegyenlített a belga csapat, Hans Vanaken révén. Izgalmas lesz az utolsó negyedóra. Lazio–Club Brugge 2-2.

SZENTPÉTERVÁR: Fordulat! A korábbi Zenit-játékos, a belga Axel Witsel megszerezte a vezetést a német csapatnak. Zenit–Borussia Dortmund 1-2.

Vége a mérkőzéseknek.

F csoport: SS Lazio–Club Brugge 2-2, Zenit–Dortmund 1-2. A csoport végeredménye: 1. Dortmund 13 pont, 2. SS Lazio 10, 3. Club Brugge 8, 4. Zenit 1.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×