eur:
393.52
usd:
364.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Sidi Péter a férfi légpuska versenyszám döntőjében a II. Európa Játékokon a minszki Lövész Központban 2019. június 24-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Elfajult a két olimpikon közötti vita – lépett az elnök

A Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) vezetője, Nagy György elnöki figyelmeztetésben részesítette Sidi Pétert.

A tokiói olimpiára már egyformán kvótát szerzett puskások között a Fehér úti lőtéren rendezett 25 és 50 méteres ob összetett fináléjában robbant ki konfliktus. A döntőben az idén tíz méteren Európa-bajnok Péni óvást jelentett be riválisa fegyverét kifogásolva, majd ezt követően éles, sokszor nyomdafestéket nem tűrő szópárbaj alakult ki a felek között. Pár nappal később Sidi a közösségi médiában is élesen bírálta és kritizálta ellenfelét. A feszültség pedig odáig fajult, hogy Péni szombaton reggel saját Facebook-oldalán jelezte, "egy sporttársával" szemben jogi lépéseket fontolgat az őt évek óta érő támadások miatt, mert nem akarja, hogy "sárba tiporják" a nevét.

Nagy György a hét elején próbálta megnyugtatni a kedélyeket és megoldást találni a problémára, de az MSSZ közleménye szerint

nem járt sikerrel.

"Szerettem volna az érintetteket kibékíteni, az egyeztetést online, illetve telefonbeszélgetések keretében folytattuk le. Továbbá békéltető levélben is megkerestem az érintett sportolókat. Mivel kétoldalú érdemi előrelépés nem történt, az alábbi határozatot hoztam: Sidi Pétert, a Komárom Olympia SE versenyzőjét elnöki figyelmeztetésben részesítettem. Egyben felszólítottam, hogy a közösségi médiában szereplő valótlanságokat tartalmazó bejegyzéseket törölje. Amennyiben ez nem valósul meg, abban az esetben az MSSZ fegyelmi bizottságánál fegyelmi eljárást fogok kezdeményezni" - írta az elnök.

A sportvezető ezen felül arra is utasította a 42 éves világ- és Európa-bajnok lövőt, hogy a továbbiakban a sportszerű magatartási szabályokhoz tartsa magát és "nyomatékosan" felszólította, hogy más versenyzőkkel szembeni verbális és más irányú fellépésektől tartózkodjon, "mert ez elfogadhatatlan és mérgezi a sportolók, válogatott társak közötti együttműködést".

A sportvezető a történtekről és a döntéséről Kulcsár Krisztiánt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét is tájékoztatta.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×