INFORÁDIÓ 
2020. július 2. csütörtök
Ottó

tenisz

magyar tenisz szövetség

tisztújítás

Az ütő és a labda árnyéka a pályán a tenisz Budapest Kupán a Nemzeti Edzésközpontban 2020. május 22-én.

Megvan, mikor választ új elnököt a teniszszövetség

Infostart

Június 12-én tartják a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) tisztújító közgyűlését.

Az MTSZ tájékoztatása szerint a szövetség óbudai székházában 10 órakor kezdődő közgyűlés napirendjén az elnök, hat elnökségi tag, egy ellenőrző testületi elnök és két ellenőrző testületi tag megválasztása szerepel.

Az elnökség - a napirend jelentőségére tekintettel - elsősorban a tagok személyes részvételével történő döntéshozatalt preferálja, ha a járványügyi korlátozások ezt lehetővé teszik.

A közgyűlés összehívása azután vált szükségessé, hogy május 13-án öt elnökségi tag - Bársony Farkas, Dudik János, Gém Péter, Molnár György és Viszló Csaba - lemondott tisztségéről. Juhász Gábor főtitkár akkor közölte: az idevágó kormányrendelet értelmében a szövetség nem marad irányítás nélkül, mivel a lemondott elnökségi tagoknak az újabb tisztségviselő megválasztásáig, de legfeljebb 90 napig el kell látniuk a feladatukat.

A főtitkár az MTSZ honlapján emlékeztetett arra, hogy a szövetség pénzügyi helyzete miatt szükséges volt egy teljes körű pénzügyi átvilágítás, melyet februárban - Richter Attila akkori főtitkár lemondása után - rendelt el az elnökség. Egy független pénzügyi tanácsadó cég április 21-én készült el az átvilágítással, melynek eredményeképpen az MTSZ 3,533 milliárd forint konszolidációs kérelmet nyújtott be a kormányhoz az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018