eur:
393.01
usd:
366.42
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
A kispesti Cirino De Oliveira (j) és Kanta József, az MTK játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott MTK Budapest - Budapest Honvéd mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2018. október 20-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nagy döntést hozott a Hungária körút Józsikája

Az MTK egyből visszajutott a labdarúgó-élvonalba, Kanta József pedig 36 évesen szívesen kipróbálná magát még egy évig az NB I-ben is.

Eldőlt, hogy az MTK-nak már nem kell pályára lépnie ahhoz, hogy NB II-es bajnoknak és feljutónak mondhassa magát, a kék-fehérek azonban még várnak az ünnepléssel. Kanta József a DIGI Sport híradójának azt mondta: céljuk, hogy a Honvéd ellen bejussanak a Magyar Kupa döntőjébe, a középpályás egyúttal a jövőjéről úgy nyilatkozott, hogy szinte biztosan most következik a pályafutása utolsó éve.

A most 36 éves Kanta József 2004-ben debütált az első osztályban, már akkor is az MTK színeiben, és ha rajta múlik, ugyanebben a csapatban és ugyanebben a sorozatban zárná le a pályafutását.

„Június 30-án lejár a szerződésem, voltak már beszélgetések, de konkrét tárgyalásra még nem került sor. Reményeim szerint egy évet még aktívan töltenék a csapattal a pályán, de nyilván ez a vezetéssel való tárgyalások függvénye is. De én úgy látom, hogy mindkét fél abszolút hajlik arra, hogy jövőre az NB I-ben játsszam még. De nagy valószínűség szerint az utolsó szezonomat fogom elkezdeni a következő futballidényben" – mondta a középpályás.

Addig is komoly feladat vár rá, hiszen május 23-én az MTK a Honvédot fogadja a Magyar Kupa elődöntőjében, ez pedig Michael Boris másodosztályban menetelő csapata számára a szezon legnehezebb feladatának ígérkezik. Persze most, a vírushelyzet közepén minden a felkészülésen múlik.

„A múlt héten már voltak kiscsoportos edzéseink, a héten már minden nap rendes csapatedzések vannak. Úgy látom a csapaton, hogy nagyon-nagyon motiváltan készül ezekre a mérkőzésekre, nagyon szeretnénk sikeresek lenni” – jegyezte meg Kanta, aki egy félidőn át volt részese a Ferencváros elleni, 4-1-re elveszített szombati felkészülési mérkőzésnek.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×