eur:
392.17
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Anthoine Hubert francia Forma-2-es autóversenyző búcsúüzenetekkel teleírt portréja a spa-francorchampsi pályán a belgiumi Stavelotban 2019. szeptember 1-jén. Az előző estén a BWT Arden 22 éves versenyzője a futam második körében nekicsapódott a gumifalnak, majd a pályára visszasodródó autójába belerohant az amerikai Juan Manuel Correa. Hubert a kórházban belehalt sérüléseibe, Correa túlélte a balesetet.
Nyitókép: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Kiderült, hogyan történt a tavaly nyári halálos Forma-2-baleset

2019 augusztusában Anthoine Hubert életét vesztette egy nagy ütközésben a Forma-2-es versenysorozat spái állomásán.

Anthoine Hubert a futam második körében nekicsapódott a gumifalnak, majd szerencsétlenségére a pályára visszasodródó autójába teljes sebességgel belerohant Juan Manuel Correa. Az ütközés következtében Hubert kocsija kettétört. A versenyzőt kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét. Correának mindkét lába eltört, és a gerincvelője is megsérült, sokáig kómában tartották. A balesetben még két autó volt érintett.

A Nemzetközi Automobil Szövetség most zárta le az eset vizsgálatát. Megállapították, hogy a balesetnek nem volt felelőse, az érintett pilóták minden tőlük telhetőt megtettek, hogy elkerüljék az ütközést, és a pálya körül dolgozó személyzet is azon volt, hogy a lehető leggyorsabban jelezzék a veszélyt - írta az Index a FIA jelentése alapján.

A balesetet kivédhetetlen események sorozata okozta, nem volt egyetlen kiváltó ok.

Hubert 262 km/órás sebességgel haladt, amikor megpróbálta elkerülni a Ralph Boschunggal való ütközést, de a jobb hátsó kerekét mégis eltalálta. Ezután az autó a gumifalnak csapódott, 216 km/órás sebességgel, az ütközés maximális ereje 33,7G volt.

A gumifalról a pályára visszapattanó kocsiba közel merőlegesen ütközött bele Correa 218 km/órás sebességgel, ettől Hubert kocsija "kilőtt", álló helyzetből 105,4 km/órás sebességre gyorsult fel.

A két autóban 65,1G-s és 81,8G-s erőt mértek az ütközés pillanatában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×