eur:
394.28
usd:
370.46
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: eto.hu

Véres futballcsata Győrben - a bíróságon folytatódhat

Kártérítési per indítását tervezi a Győr futballcsapata, miután egyik játékosának szándékosan okozott súlyos sérülést a Nyíregyháza futballistája.

Óriási botrányba fulladt az NB II-es Győr–Nyíregyháza rangadó (3-1), mert a 93. percben a vendégek játékosa, Gulyás Máté nyújtott, páros lábbal beleszállt a hazaiak gólt is szerző szélsőjébe, Szimcso Viktorba. A vétkes piros lapot kapott, az ukrán utánpótlás-válogatott játékost pedig azonnal kórházba szállították, ahol az MR-vizsgálatok kimutatták, hogy elülső keresztszalag-szakadást, belső oldalszalag-szakadást szenvedett, és a bal térdében a porc is le­vált. Nyolc-tizenkét hónap kihagyás vár rá.

A lefújás után a játékvezető kiállította a győri kapusedzőt, Sebők Zsoltot és a nyíregyháziak vezetőedzőjét, Zoran Szpisljakot. Gulyás még aznap este elnézést kért telefonon Szimcsótól, és a nyíregyházi klub belső vizsgálatot indított a történtek miatt.

Az MLSZ fegyelmi határozata alapján Gulyás Máté három hónapos eltiltást kapott a brutális belépője miatt. Az MLSZ két bajnoki meccsre eltiltotta a nyíregyháziak vezetőedzőjét, Zoran Szpisljakot, mert a mérkőzés lefújása után az ellenfél technikai zónájába ment, és ott az ellenfél egyik stábtagjával szóváltásba keveredett, dulakodott, valamint a nyakát szorongatta. A tréner mellett a szabolcsiak Purguly Árpád másodedzőt, míg a győriek Makra Zsolt másodedzőt és Sebők Zsolt kapusedzőt kénytelenek nélkülözni a soron következő NB II-es mérkőzéseken.

A győriek viszont úgy látják, nincs mentség Gulyás tettére, és legalább olyan hosszú eltiltást kellene kapnia, mint amilyen hosszú felépülési idő vár Szimcsóra. A Borsnak Soós Imre, a Győr ügyvezetője azt mondta, nincs kizárva, hogy kártérítési pert is indítanak a vétkes ellen, mert az egyik legértékesebb játékosuknak okozott szándékosan súlyos sérülést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×