INFORÁDIÓ 
2020. június 7. vasárnap
Róbert

eb-selejtező

szlovákia

magyarország

labdarúgás

Szoboszlai Dominik, a vesztes magyar csapat játékosa (elöl) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező E csoportjában játszott Magyarország - Szlovákia mérkőzés végén a Groupama Arénában 2019. szeptember 9-én. A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re kikapott Szlovákia csapatától.

Diplomáciai ügy lett a magyar-szlovák meccsből

Infostart / MTI

Bekérették a pozsonyi magyar nagykövetet a szlovák külügyminisztériumba a hétfői mérkőzést kísérő események miatt.

A szlovák külügyminisztérium honlapján megjelent közlemény szerint elítélik azokat a szlovákellenes rigmusokat, amelyek a mérkőzés idején elhangzottak.

Mint írják, a hasonló megnyilvánulások magukban hordozzák annak lehetőségét, hogy megzavarják a két ország közti kapcsolatokat. A szaktárca ezzel összefüggésben arra kérte a nagykövetet, hogy a magyar hivatalos szervek szenteljenek figyelmet ennek a jelenségnek a megelőzésére.

Az 1-2-es magyar vereséggel végződött budapesti találkozót kísérő, sporthoz méltatlan incidensekről beszámolt a magyar és a szlovák sajtó is. Az Infostart is megírta a felvidéki Paraméter.sk portál cikke alapján, hogy a szlovák válogatott fizioterapeutája, Marian Drinka önmagából kivetkőzve mutogatta hátsóját a hétfői Eb-selejtező magyar szurkolói előtt.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018