eur:
393.49
usd:
367.13
bux:
66595.98
2024. április 25. csütörtök Márk
A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közzétett képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond az Egy övezet, egy út együttműködés kereskedelmi fórumán Pekingben 2019. április 25-én.
Nyitókép: MTI/KKM

Szijjártó Péter: ha én minden ilyen után bekéretném a szlovák nagykövetet...

A magyar-szlovák Eb-selejtezőn elhangzott rigmusok visszhangjára reagált a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Eltúlzottnak és hisztérikusnak nevezte a pozsonyi "külügyi bürokraták" reagálását a magyar-szlovák válogatott labdarúgó mérkőzésen történtekre a köztévében Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter arra reagált, hogy bekérették a pozsonyi magyar nagykövetet a szlovák külügyminisztériumba a hétfői mérkőzést kísérő események miatt. A szlovák külügyminisztérium honlapján megjelent közlemény szerint elítélik azokat a szlovákellenes rigmusokat, amelyek a mérkőzés idején elhangzottak.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a mérkőzést Andrej Danko szlovák parlamenti elnökkel nézte végig, aki a lefújás után "tiszteletre méltó" interjút adott, az együttműködést, a hangulatot dicsérte. A miniszter úgy vélekedett, hogy a szlovák külügyi bürokratáknak a politikai vezetőkhöz hasonlóan azon kellene dolgozniuk, hogy a közép-európai együttműködés minél hatékonyabb és szorosabb legyen.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: számára fontos a sportszerűség és az ellenfél tisztelete, majd hozzátette:

"ha én minden egyes olyan eset után behívnám a szlovák nagykövetet a külügyminisztériumba,

amikor egy sporteseményen szlovák szurkolók tiszteletlenül viselkednek magyar emberekkel, sportolókkal, a magyar nemzettel szemben, akkor a szlovák nagykövet állandóan ott lenne a minisztériumban".

A mérkőzést egyébként 2-1-re Szlovákia nyerte.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×