eur:
394.93
usd:
365.22
bux:
65490.29
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Sigér Dávid, a Ferencváros játékosa (k, jobbra) a gólját ünnepli csapattársaival a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott FTC - GNK Dinamo Zagreb első mérkőzésen a zágrábi Maksimir Stadionban 2019. augusztus 6-án.
Nyitókép: Sigér Dávid, a Ferencváros játékosa (k, jobbra) a gólját ünnepli csapattársaival a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott FTC - GNK Dinamo Zagreb első mérkőzésen a zágrábi Maksimir Stadionban 2019. augusztus 6-án. MTI/EPA/Antonio Bat

Bravúros döntetlennel jöhet haza a Fradi Zágrábból: 1-1

A Ferencváros gyorsan gólt kapott, de aztán magára talált, s a Dinamo Zagreb mezőnyfölénye ellenére 1-1-es döntetlent ért el a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában. Visszavágó egy hét múlva, a Groupama Arénában.

Az összeállítások. Dinamo Zagreb: Livakovic – Stojanovic, Leskovic, Peric, Leovac – Gojak, Ademi, Dani Olmo – Hajrovic, B. Petkovic, Orsic. Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Sigér, Haratin – Zubkov, Skvarka, Tokmac Nguen – Szihnyevics.

Némi meglepetés, hogy Lanzafame nem került be a kezdőcsapatba, a jelek szerint Szergej Rebrov jobban bízik a fizikailag erősebb Szihnyevicsben.

A 3. percben már védenie kellett Dibusz Dénesnek, Dani Olmo lövését ütötte ki.

A 7. percben megszerezte a vezetést a Dinamo, Dani Olmo a tizenhatoson belül kötényt adott Sigérnek, aztán tizenegy méterről a hálóba emelt. Gyönyörű teljesítmény volt, mégha nekünk nem is volt öröm nézni.

Kicsit csökkent a nyomás, a Dinamo nem nyomja be a Ferencvárost, de nagyon labdabiztos. Kaphatott volna egy tizenegyest, ha a lengyel játékvezető szigúbb Blaziccsal, akinek a kezéhez ért a labda.

A 21. percben Sigér lövését védte Livakovic.

A 36. percben járunk már, a Ferencváros kiegyenlítette a mezőnyjátékot, a horvátoknak nem akadt újabb helyzete.

Az első félidő hajrájában Dibusz vetődve védte Hajrovic lövését, majd a szöglet után Leskovic, nem volt veszélyes.

A félidőben 1-0-ra vezetnek a horvátok.

Szép ferencvárosi támadást zárt le Zubkov lövéssel, Livakovic szögletre ütötte a labdát.

A 60. percben Zubkov visszatette a labdát, Tokmac kapura lőtt, a kapus bravúrral védett, Sigér hat méterről stukkolt, Peric visszahúzta a mezőnybe a labdát, de szerencsére a gólvonalon túljutott már az a levegőben. 1-1.

Hajrovic óriási helyzetből kapufát lőtt, nagy szerencséje volt a Ferencvárosnak.

A 70. percben Zubkov lőtt, középre.

A másik oldalon Majer lőtt, alig a bal kapufa mellé.

Nagyon támadnak a horvátok, Dibusz magabiztosan véd. Rebrov két cserével frissített, Lanzafame és Civic is a pályán.

Egy támadó Skvarka helyére egy védekező középpályás, Ihnatenko állt be a Fradiba.

Orsic hagyott ki ziccert, egy méterre a kaputól nem találta el fejjel a labdát.

Négy perc a hosszabbítás.

Dibusz újabb magabiztos védése.

Vége, döntetlent ért el idegenben a Ferencváros.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor mész nyugdíjba - Hasonló életpályánál is hatalmas eltérések lehetnek

Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor mész nyugdíjba - Hasonló életpályánál is hatalmas eltérések lehetnek

A nyugdíjszámítás során meghatározó jelentőségű valorizácós szorzószámok minden évben a kedvezmények nélkül számított országos nettó átlagbér előző évi nominális növekedését tükrözik, az erről szóló idei kormányrendelet tervezetét március 13-án küldték társadalmi egyeztetésre. Miután a nyugdíjba vonulás évét megelőző év kereseti szintjéhez kell igazítani az 1988 óta figyelembe vehető korábbi évek kereseteit, az utóbbi években egyre erősebben érvényesül az a jelenség, hogy a nyugdíjigénylés évének meghatározó jelentősége van a nyugdíj összegének alakításában: minél későbbi évben igényli a nyugdíját a jogosult, annál jobban járhat, még nagyon hasonló életpályák esetén is. Ezt a méltánytalanságot sem az inflációs nyugdíjemelés, sem a 13. havi nyugdíj nem képes megnyugtatóan kezelni, megoldást csak a nyugdíjemelési eljárás olyan módosítása hozhatna, amelynek révén a nyugdíj megállapításának évétől függő valorizációs korrekció is megjelenne az emelés mértékét meghatározó tényezők között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×