eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kiesett a Haladás, bennmaradt a Puskás Akadémia és a Paks, kieső helyen az MTK

Az OTP Bank Liga utolsó előtti fordulójában egyaránt egygólos győzelmével megmenekült a Paks és a Puskás Akadémia, előzött a Diósgyőr, nagy bajban az MTK. A Haladás reményei elszálltak. Újpest–Puskás Akadémia 0-1, Paks–Kisvárda 1-0, Mezőkövesd–Haladás 1-0, MOL Vidi–MTK 4-2, Bp. Honvéd–Diósgyőr 4-4.

A Puskás Akadémia 1-0-ra győzött a bronzéremért harcoló Újpest vendégeként. A felcsútiak immár öt kör óta veretlenek, a büntetőt is hibázó fővárosiak pedig az idény során mindössze másodszor kaptak ki saját közönségük előtt. Nem kezdtek lendületesen a csapatok, mindkét fél a biztonságra helyezte a hangsúlyt. Az első komolyabb lehetőséget a vendégek hagyták ki a játékrész derekán, később pedig már Banainak kellett nagyot védenie, hogy megőrizze kapuját a góltól. A félidő előtt mégis az álmosan futballozó Újpest kerülhetett volna előnybe, de Traoré büntetőjét kivédte Hegedűs. A folytatásra sem lett nagyobb az iram, a kapuk sem forogtak veszélyben, de a hazai kapus hibáját kihasználva Knezevic góljával a felcsútiak előnybe kerültek. A bekapott gól után mezőnyfölényben játszottak a lila-fehérek, ám rendkívül pontatlanul futballoztak, így nem volt esélyük feltörni a vendégek védekezését, ráadásul a Puskás Akadémia gyors ellentámadásai több veszélyt hordoztak magukban. A hajrában sem tudott újítani az Újpest, amely így öt kör óta nyeretlen az élvonalban.

A Paks 1-0-ra legyőzte a vendég Kisvárdát, a hazaiak sikerükkel biztosan bennmaradnak az élvonalban. Az első félidő túlnyomó részt unalmas mezőnyjátékkal telt, és egyik csapat sem mozgósított nagy erőket a vezetés megszerzéséért. Igazi gólhelyzet sem a hazaiak, sem a vendégek előtt nem adódott, így gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre a felek. Fordulás után valamelyest nőtt az iram, ez pedig helyzetekben is megmutatkozott, sőt, bő negyedórával a vége előtt a hazaiaknak egy jó kiugratással és hibátlan befejezéssel Köynves révén a vezetést is sikerült megszerezniük. A folytatásban a Kisvárda nem tudott megújulni, a Paks pedig magabiztosan őrizte meg minimális előnyét a lefújásig.

Az ezüstérmes MOL Vidi FC 4-2-re legyőzte a vendég MTK Budapestet. A mérkőzés első negyedórájában a Vidi játszott fölényben, a vendégkapu azonban nem forgott veszélyben. Az MTK az első komolyabb helyzetét gólra váltotta, Ulysse Diallo volt eredményes. Nem sokkal később válaszoltak a hazaiak, Huszti Szabolcs értékesítette a Futács Márkó buktatásáért megítélt tizenegyest. A második félidőt az MTK kezdte lendületesebben, mégis a fehérváriak szerezték meg a vezetést Boban Nikolov találatával. A kiesés ellen harcoló fővárosiak elkeseredetten küzdöttek az egyenlítésért, helyzetüket jelentősen nehezítette, hogy Baki Ákost második sárga lapja után kiállította a játékvezető. A mérkőzés vége felé felpörögtek az események, mert Nego Loic, Kulcsár Tamás és Kovács István is gólt szerzett, ezzel alakult ki a 4-2-es végeredmény.

A sereghajtó Szombathelyi Haladás kiesett az élvonalból, mivel szombaton 1-0-ra kikapott a Mezőkövesd vendégeként. A szombathelyiek abban a tudatban léptek pályára, hogy a hátralevő két fordulóban mindenképpen hat pontot kell szerezniük ahhoz, hogy legyen még esélyük a bennmaradásra. Ennek ellenére sem ők, sem a hazaiak nem vállaltak túl sok kockázatot az első félidőben, így a kapuk nem forogtak veszélyben. A fordulást követően sem nagyon változott a játék képe, majd húsz perc elteltével egy megpattanó beadásnak és a csereként beálló Moutari jó helyzetkihasználásnak köszönhetően előnybe került a Mezőkövesd. Hátrányban a Haladás nagy erőket mozgósított, de helyzeteit nem tudta értékesíteni, míg a Mezőkövesd hiába vezetett gyors kontrákat, nem szerzett újabb gólt.

A bronzéremért harcoló és kupadöntős Budapest Honvéd 4-4-es döntetlent játszott szombaton a bennmaradásért küzdő Diósgyőrrel a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában, a miskolciak a pontszerzéssel elmozdultak a kieső zónából. A hazaiaknál mind a négy gól fejesből született és légiós szerezte, a vendégeknél mind a négy gólt ex-honvédos szerezte, köztük a szünetben beálló és mesterhármasig jutó Vernes Richárd. A határozottabb DVTK tíz perc után mezőnyfölénybe került, de helyzetet nem tudott kialakítani. A 18. percben az addig erőtlen, sokat hibázó hazaiak az első lehetőségüket gólra váltották: szabadrúgás után Kamber fejelt a vendégek kapujába. Kiegyenlített, helyzet nélküli mezőnyjátékot követően a 39. percben megduplázta előnyét a házigazda: szöglet után Danilo fejjel volt eredményes. A Honvéd volt, a DVTK jelenlegi játékosa, Prosser egy villanás után még a szünet előtt szépített. A második félidő elején úgy jutott büntetőhöz a DVTK, hogy Danilo a hazaiak tizenhatosán belül kézzel lazán lehúzott egy szabadrúgást. Némi vitatkozást követően a büntetőt Vernes értékesítette. Felélénkült a találkozó, amelynek 62. percében átvette a vezetést a DVTK: a kispesti nevelésű, szünetben becserélt Vernes szabadrúgásból tekert a jobb felsőbe. Nagy rohamba kezdtek a hazaiak, akik kettőt cseréltek. Egyikük, N'Gog a 71. percben a kispestiek harmadik fejes góljával egyenlített, majd a 78. percben visszavette a vezetést a házigazda: szöglet után Lovric is fejjel talált a DVTK kapujába. A 84. percben a hazai védelem kihagyását Vernes használta ki, és állította be a végeredményt a változatos összecsapáson, amelynek második félideje - ellentétben az elsővel - jó iramú és szórakoztató volt. A DVTK a Honvéd vendégeként a legutóbbi hat összecsapáson három vereség mellett harmadszor ért el döntetlent.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×