eur:
393.2
usd:
367.36
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Póta Georgina (j) és a svéd Matilda Ekholm a szingapúri Koi Zsuj-hszüan, Vong Hszin-zsu kettős ellen játszik a budapesti asztalitenisz-világbajnokság női páros versenyében a Hungexpo területén 2019. április 22-én.
Nyitókép: Póta Georgina (j) és a svéd Matilda Ekholm a szingapúri Koi Zsuj-hszüan, Vong Hszin-zsu kettős ellen játszik a budapesti asztalitenisz-világbajnokság női páros versenyében a Hungexpo területén 2019. április 22-én. MTI/Illyés Tibor

Asztalitenisz-vb - Ismét jó napot zártak a magyarok

A vasárnapi nyitányhoz hasonlóan hétfőn is jó napot zártak a magyarok a budapesti asztalitenisz-világbajnokságon. A legjobb eredmény az volt, hogy Szudi Ádám és Pergel Szandra bejutott a vegyes párosok nyolcaddöntőjébe.

A selejtezők során egyesben Majoros Bence, Szudi Ádám, Lakatos Tamás, Ecseki Nándor, Fehér Orsolya, Hartbrich Leoni és Bálint Bernadett is megnyerte második csoportmeccsét, így mind a heten felkerültek a 128-as főtáblára csoportgyőztesként. A nőknél így hat, a férfiaknál pedig négy hazai játékos szerepelhet az elitmezőnyben (Póta Georgina, Madarász Dóra és Pergel Szandra kiemeltként főtáblás). A 16 éves András Csaba és a 18 esztendős Juhász Patrik búcsúzott a selejtezőben.

Magyar szempontból a páros kvalifikáció is sikeres volt, az András, Juhász duó előbb megvert egy svájci, majd egy malajziai riválist, a Lakatos, Majoros páros pedig egy pakisztáni kettőst búcsúztatott, így feljutott a főtáblára.

A nőknél a Bálint, Nagyváradi Mercédesz kettős ugyanakkor kikapott az első meccsén, így kiesett.

Este aztán párosban elkezdődtek a főtáblás küzdelmek is. Vegyesben két fordulót is lebonyolítottak, a Majoros, Bálint és a Szudi, Pergel kettős sikerrel vette az elsőt, az Ecseki, Madarász duó viszont elvérzett a kínai szuperduóval, az egyesben egyformán világelső Fan Csen-tunggal és Ting Ninggel szemben. A 16 közé aztán már csak Szudiék tudtak bejutni, akik négy szettben legyőztek egy amerikai vetélytársat, Majorosék számára viszont véget ért a menetelés, öt szettben kikaptak a nyolcadik helyen kiemelt hongkongi kettőstől. Szudi és Pergel szerdán délelőtt folytatja szereplését, a vegyes páros nyolcaddöntőjében a második helyen kiemelt, címvédő japán Josimura Maharu, Isikava Kaszumi kettős lesz az ellenfelük.

Az egynemű párosoknál három magyar duó maradt állva a nyitókör után:

Póta Georgina és a svéd Matilda Ekholm egy szingapúri kettőst vert meg, Madarász Dóra és Pergel Szandra pedig egy észt, osztrák duót. Ecseki Nándor és Szudi Ádám egy argentin riválist búcsúztatott. Mindhárom páros kedden folytatja szereplését a legjobb 32 között.

A férfiaknál Lakatos Tamás és Majoros Bence az első helyen kiemelt japán Morizono Maszataka, Osima Juja duótól, András és Juhász pedig a hatodikként rangsorolt tajvani Csen Csien-an, Csuang Csi-jüan kettőstől kapott ki négy szettben.

Kedden egyesben is elkezdődik a főtáblás verseny, két kört is lebonyolítanak, az egynemű párosoknál pedig kialakul a nyolcaddöntő mezőnye.

A Hungexpón zajló vb vasárnapig tart.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×