INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

red bull air race

repülő

besenyei péter

Cristian Bolton chilei pilóta Edge 540 típusú gépével repül a Duna felett a Red Bull Air Race budapesti futama Master Class kategóriájának selejtezőjén 2017. július 1-jén.

Vége a Red Bull Air Race-nek

Infostart

Az idei év az utolsó a repülő cirkuszból, július 13-14-én Zamárdiban még lesz verseny.

A Red Bull úgy határozott, hogy a 2019-es idényt követően már nem folytatja a hazánkban is népszerű Red Bull Air Race-sorozatot – közölte az nso.hu.

A jelenlegi kiírásban június 15–16-án az oroszországi Kazanyban, majd július 13–14-én a Balatonon, szeptember 7–8-án pedig a japán Csibában mérik össze tudásukat a legjobb műrepülők.

A viadalt 2003-ban indították útnak, akkor Besenyei Pétert koronázták világbajnoknak, és a 2011–2013-as éveket leszámítva minden évben megrendezték a show-t, egészen 2019-ig. A világ legkiválóbb pilótái több mint 90 futamon mérhették össze tudásukat, de a Red Bull többi rendezvényéhez képest ez nem vonzott elég embert.

Magyarországon eddig 12 versenyt rendeztek, ezeknek mindig Budapest volt a házigazdája. Tarlós István főpolgármester 2019-re nem adott engedélyt a verseny fővárosi megrendezésére, ezért kellett új helyszít keresni. Több város jelentkezett, hogy befogadná a rendezvényt, végül végül március elején Zamárdi lett a befutó, itt lesz az utolsó magyar Red Bull Air Race.

Nyitókép: Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018