eur:
392.23
usd:
365.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Cristian Bolton chilei pilóta Edge 540 típusú gépével repül a Duna felett a Red Bull Air Race budapesti futama Master Class kategóriájának selejtezőjén 2017. július 1-jén.
Nyitókép: Kovács Tamás

Újabb információk az átköltöztetett Red Bull Air Race-ről

Eldőlt, hogy Zamárdiban rendezik meg a Red Bull Air Race repülős-versenysorozat magyar futamát július 13-14 között. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy új helyzetben lesznek a szervezők, akik bíznak benne, hogy Budapest után a Balatonon is sok vendéget vonz majd a viadal.

A végleges döntést a jogtulajdonos, illetve a Red Bull GmbH hozta meg – tájékoztatta az InfoRádiót Gyulay Zsolt. „Szerintünk egy nagyon jó döntés született, hiszen Magyarország másik kedvelt helyén, a Balatonon, csodálatos háttérrel lesz megrendezve a verseny, amit tavaly közel 19 millióan láttak a televíziókban” – fogalmazott az elnök-vezérigazgató. Hozzátette: az eddig megszokottól teljesen eltérő szervezést kíván meg a futam áthelyezése.

  • Folyó víz helyett álló vízen kell felállítani a pontonokat,
  • új logisztikai központokat kell létrehozni,
  • újra kell tervezni a kikötők és a hajók elhelyezését.

Mivel a Balaton Sound egy héttel a futam előtt ér véget, így a két szervezőcsapat együtt is működik – árulta el Gyulay Zsolt.

"A Red Bull Air Race-nek a budapesti helyszín volt a Monte Carlója, az egyik legszebb helyszíne, az összes VIP-vendég és szponzor mind ideutazott Budapestre, hogy megtekintse a versenyt" - mondta Gyulay, de bíznak abba, hogy ez a helyszín is elnyeri a pilóták, az illusztris vendégek és a tévénézők tetszését.

A verseny a tó fölött zajlik majd.

Az elnök-vezérigazgató a közelben lévő szállásokról is beszélt: Budapest egy órányira van, a közelben Balatonfüreden és Siófokon is jó szálláshelyek vannak. Az összeg adott, de teljesen más költségvetése lesz az áthelyezett versenynek, mint korábban - például olyasmik miatt, hogy Budapesten a Dunán felállított pontonokat a Magyar Honvédség biztosította, most pedig még nem tudják, hogy a Balaton álló vizére helyezett, másféle pontonok használata milyen költséggel fog járni – tette hozzá Gyulay Zsolt.

Versenynaptár

  • Február 8-9.: Abu-Dzabi, Egyesült Arab Emírségek
  • Időpont nélkül: Európa
  • Június 15-16.: Kazany, Oroszország
  • Július 13-14.: Balaton, Magyarország
  • Szeptember 7-8.: Csiba, Japán
  • Időpont nélkül: Ázsia
  • Október 19-20.: Indianapolis, Egyesült Államok
  • November 8-9.: Szaúd-Arábia

Helyszínkeresés

Tarlós István, az eddigi házigazda Budapest főpolgármestere korábban jelezte, a főváros a lakossági panaszokat meghallgatva nem ad engedélyt a júliusra tervezett esemény megrendezésére.

Ezután indult a helyszínkeresés, több balatoni település jelezte, hogy szívesen fogadná a sok vendéggel, de nagy zajjal járó eseményt, és végül Zamrádira esett a szervezők választása. Az eddig megszokott budapesti helyszín után idén a 370 km/órás sebességgel száguldó mezőny az eredetileg meghirdetett időpontban, július 13-14-én Közép-Európa legnagyobb tavának déli partjára költözik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×