eur:
394.06
usd:
363.51
bux:
66169.03
2024. március 4. hétfő Kázmér
A francia Baptiste Vignes repül az Országház előtt a Red Bull Air Race Challenger Class kategóriájának harmadik szabadedzésén Budapesten 2018. június 23-án.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Van jelentkező a Red Bull Air Race-re

Szívesen látná a Balatonon a Red Bull Air Race akadályrepülő-sorozat magyarországi futamát Keszthely alpolgármestere.

"Levélben fordultam a Red Bull Air Race világbajnoki futamot szervező Hungaroring Sport Zrt. vezetéséhez, melyben javasoltam, hogy lehetséges helyszínként vizsgálják meg a Balaton nyugati medencéjét is, hiszen

Keszthely, a sármelléki repülőtér, valamint Hévíz szállodakapacitása akár alkalmassá is teheti a területet a rendezvény megszervezéséhez"

– írta a Facebookon Nagy Bálint.

A főpolgármester hivatal kedden jelentette be: nem ad engedélyt arra, hogy az idei versenyt Budapesten rendezzék. A közlemény szerint Tarlós István „a budapesti lakosság észrevételeinek és érdekeinek figyelembevételével” tájékoztatta az esemény szervezőit, hogy a Red Bull Air Race körülményeinek elégtelensége miatt a főváros „nem tudja az engedélyeket kiadni” a júliusra tervezett eseményre. Alternatívaként Tarlós a Duna-kanyart vagy „valamelyik nagyobb magyarországi tó környékét” javasolta. A főpolgármester a Magyar Nemzetnek adott, pénteken megjelent interjúban azt közölte: a zajszennyezés és a forgalomkorlátozás egy hónapon át okoz kellemetlenségeket.

Az InfoRádió megkeresésére a szervező Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt annyit mondott, hogy tudomásul vette a döntést, de azt egyelőre nem kívánta kommentálni.

A tervek szerint július 13-14-én rendeznék a hazai versenyt.

A 2004-ben Magyarországra hozott esemény jövője 2018 nyarán vált bizonytalanná, amikor Tarlós István a lakossági panaszok miatt a rendezvény megszüntetését is kilátásba helyezte. A sikerei ellenére még egyszer ilyen zűrzavar okozása mellett nem rendezhetik meg Budapesten a Red Bull Air Race műrepülő világbajnoki futamát – hangsúlyozta akkor Tarlós István főpolgármester. "Olyan nagy közterületet és olyan sok időre foglaltak el, hogy ilyet Budapesten nem lehet csinálni", ezért megvétózza a rendezést, ha 2019-ben is ilyen feltételeket kérnek.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×