INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 9. vasárnap
Emőd

red bull air race

tarlós istván

balaton

keszthely

A francia Baptiste Vignes repül az Országház előtt a Red Bull Air Race Challenger Class kategóriájának harmadik szabadedzésén Budapesten 2018. június 23-án.

Van jelentkező a Red Bull Air Race-re

Infostart

Szívesen látná a Balatonon a Red Bull Air Race akadályrepülő-sorozat magyarországi futamát Keszthely alpolgármestere.

"Levélben fordultam a Red Bull Air Race világbajnoki futamot szervező Hungaroring Sport Zrt. vezetéséhez, melyben javasoltam, hogy lehetséges helyszínként vizsgálják meg a Balaton nyugati medencéjét is, hiszen

Keszthely, a sármelléki repülőtér, valamint Hévíz szállodakapacitása akár alkalmassá is teheti a területet a rendezvény megszervezéséhez"

– írta a Facebookon Nagy Bálint.

A főpolgármester hivatal kedden jelentette be: nem ad engedélyt arra, hogy az idei versenyt Budapesten rendezzék. A közlemény szerint Tarlós István „a budapesti lakosság észrevételeinek és érdekeinek figyelembevételével” tájékoztatta az esemény szervezőit, hogy a Red Bull Air Race körülményeinek elégtelensége miatt a főváros „nem tudja az engedélyeket kiadni” a júliusra tervezett eseményre. Alternatívaként Tarlós a Duna-kanyart vagy „valamelyik nagyobb magyarországi tó környékét” javasolta. A főpolgármester a Magyar Nemzetnek adott, pénteken megjelent interjúban azt közölte: a zajszennyezés és a forgalomkorlátozás egy hónapon át okoz kellemetlenségeket.

Az InfoRádió megkeresésére a szervező Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt annyit mondott, hogy tudomásul vette a döntést, de azt egyelőre nem kívánta kommentálni.

A tervek szerint július 13-14-én rendeznék a hazai versenyt.

A 2004-ben Magyarországra hozott esemény jövője 2018 nyarán vált bizonytalanná, amikor Tarlós István a lakossági panaszok miatt a rendezvény megszüntetését is kilátásba helyezte. A sikerei ellenére még egyszer ilyen zűrzavar okozása mellett nem rendezhetik meg Budapesten a Red Bull Air Race műrepülő világbajnoki futamát – hangsúlyozta akkor Tarlós István főpolgármester. "Olyan nagy közterületet és olyan sok időre foglaltak el, hogy ilyet Budapesten nem lehet csinálni", ezért megvétózza a rendezést, ha 2019-ben is ilyen feltételeket kérnek.

Nyitókép: Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018