eur:
393.28
usd:
367.37
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Märcz Tamás szövetségi kapitány, valamint Jansik Dávid (b) és Bedő Krisztián (j) a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján tornáján a negyeddöntőben játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen 2018. július 24-én. A magyar válogatott 8-5-re kikapott a címvédő és olimpia bajnok Szerbia csapatától.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Óriási elismerés a magyar férfi pólóválogatottnak

Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese lett az év csapata a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetségnél. Märcz Tamás szövetségi kapitány csapata sikerével automatikusan az év legjobb edzője lett.

Az elismerést Chilkó Márton Universiade-győztes játékos vette át a kínai Hangcsouban rendezett rövidpályás úszó-világbajnokságot követő gálán.

A pontversenybe a FINA által szervezett idei két esemény, azaz a világliga és a világkupa eredményei számítottak bele: előbbiben a magyar csapat ezüstérmes lett, utóbbit pedig megnyerte.

Märcz Tamás szövetségi kapitány az elismerésről azt mondta: "Nagyon nehéz egy olyan évben jól teljesíteni, amikor ennyi esemény van. Nem volt könnyű a formaidőzítés. Sajnos a számunkra rendkívül értékes Európa-bajnokságon nem tudtunk a dobogón zárni, viszont két nem várt fantasztikus érmet sikerült begyűjteni. Ugyanakkor ezeknek is van jelentősége, hiszen kvalifikálni lehetett a jövő évi világbajnokságra."

A szakember a jövő évi sűrű programmal - Európa Kupa, világliga, világbajnokság - kapcsolatban hozzátette,

nehéz szelektálni a versenyek között, hiszen a magyar vízilabdának mindig mindenhol meg kell felelnie.

"Már a világliga olimpiai kvalifikációs szuperdöntőjére sem lesz könnyű kvalifikálni, arra is egy rendkívül kemény tornáról, az Európa Kupa nyolcas döntőjéről lehet odakerülni. Ha ez nem sikerül, akkor teljes erővel fókuszálunk majd a világbajnokságra, ahol még több kiadó hely van." - fogalmazott Märcz Tamás.

A kapitány megjegyezte, két nem várt éremmel zárta a gárda az esztendőt egy olyan évben, amelyet az építkezésre szántak.

"Örülök, hogy a FINA-nál ilyen jó helyezést értünk el, emellé pedig jön az én elismerésem is, amit objektív mutatók alapján díjaznak. Egy edző persze nem erre hajt, hanem címeket akar komoly eseményeken, de nagyon jó dolog, hogy egy ilyen fantasztikus gálán a magyar vízilabdát díjazták, és ez talán sportpolitikailag is sokat jelenthet a jövőben." - mondta Märcz Tamás.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb személyt vettek őrizetbe Németországban Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×