eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Märcz Tamás, a magyar csapat szövetségi kapitánya a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi versenyének csoportkörében játszott Georgia – Magyarország mérkőzésen 2018. július 16-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Märcz Tamás: megértették a fiúk, hogy mit is szeretnék

Nem szabad túldimenzionálni a Világkupa-győzelmet, mert a földön kell járni, látni kell, mik a realitások - mondta Märcz Tamás szövetségi kapitány, de látott biztató jeleket, és bevált az új felkészítési módszere.

Az Eb-kudarc után óriási bravúrt hajtott végre a vízilabda-válogatott, az elődöntőben Szerbiát legyőzve, a döntőben Ausztráliát 10-4-re könnyedén verve Világkupa-győztes lett. Nagy nemzetközi tornát a 2013-as világbajnokság óta nem nyert a nemzeti együttes, így Märcz Tamás szövetségi kapitány elégedetten elemezhette a berlini történéseket.

"Már az is nagy öröm volt, hogy a szerbeket le tudtuk győzni az elődöntőben, hiszen régen nem adatott meg a magyar vízilabdának, hogy felnőtt szinten bármilyen tornán is legyőzzük őket. Ez egy nagyon nagy lépés, de

nem szabad túldimenzionálni magát a végső Világkupa-győzelmet sem, mert a földön kell járni, látni kell, mik a realitások"

- mondta a magyar válogatott szakvezetője, de hozzátette, most egy kicsit sikerült átlépni a reálitásokon, mert a szerb és a horvát válogatott is nagyon komoly csapattal érkezett a Világkupára.

"Nagyon kiegyensúlyozott a nemzetközi élmezőny, egy-egy csapat az egyik pillanatban nem jut a négy közé sem, a másikban pedig akár érmet is szerezhet" - mondta Märcz Tamás, aki a barcelonai Európa-bajnokság után öt helyen változtatott a csapatán, és nem csak a névsoron változtatott, hanem a felkészülésen is.

"Elkezdtünk dolgozni a 14 játékossal, de sokkal több volt a beszélgetés, és nemcsak a taktikáról, hanem arról is,

ahogy sugároznia kell egy válogatottnak, ahogy elvárom azt, hogyan dolgozzanak folyamatosan.

Ezt láttam visszaköszönni, megértették a fiúk, hogy mit is szeretnék" - mondta a kapitány, aki úgy látta, nagyon erős volt a motiváció a pólósokban, abban a nyolc játékosban, aki ott volt az Európa-bajnokságon, külön is dolgozott a dac, hogy valami pluszt kihozzanak magukból.

"Jó dinamikával és attitűddel rendelkező csapat volt most, de még sokáig fogunk beszélgetni a játékosokkal arról is, hogyan lehet ezt a folyamatot továbbvinni" - mondta Märcz Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×