eur:
394.14
usd:
369.94
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Marcz Tamás szövetségi kapitány a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi versenyének csoportkörében játszott Németország - Magyarország mérkőzésen 2018. július 20-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Märcz Tamás a siker után is figyelmeztet: elszlávosodik a bajnokság

Szögletesebb a magyar bajnokság, nem lát újítást, és nagyon elszlávosodik a magyar vízilabda - mondta Märcz Tamás, a férfiválogatott szövetségi kapitány. Szerinte az lenne a megoldás, ha csökkentenék az élvonalbeli csapatok számát.

Nem a Magyarországon játszó külföldi pólósok az okai annak, hogy például az utánpótlásban milyen minőségű munka folyik, és hogy milyen játékosok érkeznek felnőttek közé - mondta az InfoRádióban Märcz Tamás, a Világkupát nyerő vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Elsősorban nem is azt tartja feltétlenül bajnak, hogy külföldiek játszanak Magyarországon, hanem inkább azt, hogy túl sok a csapat az első osztályban. Mint mondta,

a csökkenteni lehetne a létszámot a jelenlegi 16-ról 10-re vagy 12-re, akkor lehetne csökkenteni a külföldiek számát is,

és ebben egyetértés van a klubok között is.

Märcz Tamás nem ért egyet azzal a véleménnyel, hogy jó, ha itt pólóznak a külföldiek, mert sokat tanulhatunk tőlük. "Egyébként is lehet másoktól tanulni, nem kell ahhoz, hogy itt is játszanak.

Nagyon elszlávosodik a magyar vízilabda, és ez szerintem nekünk nem feltétlenül jó. Jóval sokszínűbbnek éreztem korábban a vízilabdát, most sokkal szögletesebb a magyar bajnokság, kevesebb újítást látok"

- mondta a szövetségi kapitány, és túlzásnak tartja azt is, hogy 5-6 külföldi lehet egy-egy klubcsapatban, még akkor is, ha némelyikük papíron magyarként szerepel. "Fura helyzet, hogy magyarként játszik a bajnokságban, de nem akar a magyar válogatottban játszani, és aztán szembejön velünk a világversenyeken" - panaszolta a válogatott szakvezetője.

Azt is gondnak látja, hogy hiába van több, nemzetközi szinten is jegyzett klubcsapatunk, kevés magyar tud ezekben valóban játszani és fejlődni, és kérdés, mikor lehet a válogatottba is behívni őket. Példaként szerb vagy spanyol játékosokat említett, akik a Partizan Belgrádban vagy a Barcelonetában a kevesebb külföldi mellett sokkal hamarabb beférnek a felnőttcsapatba, és 18-20 évesen már éles meccseket vívnak a klubcsapatukban. A mieink pedig csak 20-22 éves korban férnek oda a nagycsapatokhoz.

"Éppen a 18 és 22 év között megszerezhető tapasztalat adja azt az előnyt a külföldi generációknak, hogy sokkal érettebb, mint a mi játékosaink. Ez a nagy hátránya a nagy külföldi létszámnak"

- mondta Märcz Tamás.

A teljes interjú pénteken 18 órakor az InfoRádió Aréna című műsorában hallgatható meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×