INFORÁDIÓ 
2019. május 21. kedd
Konstantin

labdarúgás

uefa

európa-liga

LAUSANNE, SWITZERLAND - JANUARY 24: The UEFA Nations League trophy on January 24, 2018 in Lausanne, Switzerland. (Photo by Harold Cunningham - UEFA/UEFA via Getty Images)

Még inkább kiszorulnak a magyar klubok az európai futballból

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

A magyar klubok többsége 2021-től a harmadik számú európai kupasorozatban indulhat – a bajnok továbbra is részt vesz a Bajnokok Ligája selejtezőjében, de ott is tovább kell jutnia a selejtező első fordulójából az Európa Liga-szereplés esélyéért.

Az UEFA a napokban kihirdette, hogy 2021-től a Bajnokok Ligája, az Európa Liga és a harmadik számú sorozat főtáblája is 32 csapatos lesz. Az Európa Liga selejtezőjében alanyi jogon csak a legjobb 15 bajnokság képviselői indulhatnak, illetve a Bajnokok Ligája selejtezőjéből kiesők csatlakoznak a sorozathoz. Ám onnan sem mindenki, a BL-selejtező első fordulójában búcsúzók csak a harmadik számú sorozat (amelyet az UEFA jelenleg Európa Liga 2 néven említ) selejtezőjébe jutnak be - írja a Nemzeti Sport.

Az UEFA klubrangsorában a 16. és rosszabb helyen álló országok csapatai a harmadik számú sorozat selejtezőjében indulnak. Magyarország a 2019-es rangsor 33. helyén áll, azaz három csapatunk a harmadik számú sorozat első selejtezőkörétől érdekelt lesz.

A BL-selejtezőben a második fordulóba jutó csapatok kiesésük esetén az EL-selejtezőbe jutnak, és ha ott kikapnak, még mindig tehetnek egy próbát a harmadik számú kupa selejtezőjében. A BL-selejtező harmadik körében kiesők is az EL-be esnek, s ha ott elbuknak, már biztos a főtábla a harmadik sorozatban.

Nyitókép: UEFA/Harold Cunningham
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018