eur:
387.69
usd:
357.11
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
Risztov Éva: a civil életben nem vagyok olimpiai bajnok

Risztov Éva: a civil életben nem vagyok olimpiai bajnok

Befejezi pályafutását Risztov Éva olimpiai bajnok úszó – erősítette meg közösségi oldalán.

„31 éves vagyok. Az embernek néha tudnia kell valamit abbahagyni, és valahol el kell kezdeni egy civil életet is” - jelentette be.

Risztov Éva emlékeztetett arra, hogy 5 éves kora óta azért dolgozott, hogy olimpiai bajnok legyen, és ezt 2012-ben Londonban meg is valósította.

„Ez a döntés most végleges. Itt a lehetőség, hogy civil életet kezdjek. Inkább mindig annak élek, hogy a lehetőségeket ragadjuk meg” - tette hozzá.

Risztov Éva az eddig őt képviselő TMC menedzsmentirodánál fog dolgozni. Egyelőre gyakornok, de később az újonnan induló sportdivízió vezető lesz, és tapasztalatával segíteni fogja a sportolókat.

„Azt kérem mindenkitől, hogy annyira ne sajnálkozzon, mert jobban esik a biztatás, hogy a civil életben is helytálljak. A civil életben nem vagyok olimpiai bajnok. Azt szeretném, ha azért gratulálnának, mert itt is megálltam a helyemet” - fejtette ki.

Risztov 2005-ös első visszavonulásáig kizárólag medencében versenyzett, s nyert három világ- és öt Európa-bajnoki ezüstérmet. Négy évvel később tért vissza, akkor már elsősorban a nyíltvízi úszásra koncentrált, de indult hosszabb medencés számokban is, melynek köszönhetően további egy ezüsttel és egy bronzzal gazdagította Eb-s medálgyűjteményét. A pályája csúcsaként Londonban olimpiai bajnok lett 10 kilométeren, tavaly Rióban címvédőként a 13. helyen ért célba.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×